Gå til sidens hovedinnhold

EDB vil ha ErgoGroup

EDB og Endre Rangnes har lyst på Postens IT-selskap ErgoGroup. Men styreleder Frydenberg i ErgoGroup er ikke klar for frieri. – ErgoGroup er ikke til salgs. Det er en integrert det av Postens virksomhet. Punktum finale, sier Frydenberg.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Rangnes har hatt toppjobben i EDB i ti måneder, og har omformet selskapet til ett konsern, med underområdene bank/finans, IT-drift og telekom. Nå skal han vokse.

Strategien er å overta IT-avdelinger i mellomstore og store selskaper, og Rangnes utelukker ikke oppkjøp. Likevel er vekst gjennom IT-driftskontrakter foretrukket.

EDB forventer at det vil komme store IT-driftsavtaler i flere bransjer, også handel, industri og offentlig sektor.

Det er her Ragnes ser en spennende mulighet i ErgoGroup, og bakgrunnen for lysten til å overta selskapet.

- Det vil være store synergier mellom EDB og ErgoGroup, særlig på teknologisiden. Vi følger aktivt med i timen på hva som skjer med Ergo, sier han til avisen.

Rangnes understreker at uttalelsene kommer etter debatten om Postens rolle i samfunnet.

- Dette er først og fremst et politisk spørsmål, sier han.

Styreleder Kåre Frydenberg i ErgoGroup er ikke enig i at dette er en politisk debatt, og mener at stortingsmeldingen som ble behandlet i forrige uke slår fast at Ergo er en nødvendig del av Postens virksomhet. Han vil ikke kommentere om det har vært samtaler mellom ErgoGroup og EDB om saken.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar