Gå til sidens hovedinnhold

Eeeeeeh ... ?

Hvem vant egentlig dette her?

Det er ikke lett å bli klok på hva som ligger i «enigheten» mellom Kjell Inge Røkke og Sylvia Brustad. Selv ikke mediene blir enige - i hvert fall ikke seg imellom.

Kjell Inge Røkke og Nærings- og handelsdepartementetet er blitt enige om at transaksjoner mellom Aker Solutions AS og selskaper i Aker ASA-konsernet skal behandles på generalforsamling .

– Jeg er fornøyd med at vi har kommet fram til en felles forståelse. Vi har hele tiden ment at transaksjonene hører hjemme på generalforsamling. Alle er tjent med at selskapene nå kan konsentrere seg om å skape verdier og arbeidsplasser, sier Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Les saken: Enighet om Aker-transaksjonene

To sider
1-0 til Sylvia Brustad, eller? Det mener i hvert fall nrk.no, som slår fast på sin forside «Brustad fikk viljen sin».

Men VG Nett har tittelen: «- Røkke får viljen sin », via sitt økonomi-nettsted e24.no.

Eeeeeh ... ?

Hva betyr det da? Har de egentlig vært enige hele tiden?

En del av avtalen er nemlig at generalforsamlingen ikke får lov å endre på vedtakene.

«Transaksjonene skal presenteres på generalforsamlingen i Aker Solutions ASA. I tilknytning til dette presenteres også strategi som selskapet har redegjort for i tilknytning til transaksjonene. Dette vil bli behandlet samlet som en vedtakssak på den generalforsamlingen i Aker Solutions ASA som skal behandle obligasjonslånet.

HER ER NETTAVISENS VERSJON:
«Je» og «I» er endelig enige

Skal støtte strategien
Eierne i Aker Holding er enige om at Aker Holding i generalforsamlingen skal støtte transaksjonene og denne strategien», heter det i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet.

Altså: Saken skal opp for generalsforsamling, men vedtaket blir ikke endret.

- Selv om Paretos vurderinger avviker på noen områder, gir summen av de gjennomgangene som er gjort, ikke grunnlag for å anse transaksjonene som urimelige, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Men hun får altså generalforsamlingen sin.

Kommentarer til denne saken