NEW YORK (Nettavisen): Boligprisene i New York er ekstremt høye, og i enkelte deler av byen er boligprisene doblet på bare noen få år.

De høye prisene har ført til ekstreme løsninger, i alle fall tilfellet som New York Post avslørte denne uken.

Avisen skriver at en utleier, identifisert som Xue Ping Ni, delte en leilighet på ca 60 kvadratmeter i to - horisondalt. Deretter satte han opp totalt 11 vindusløse bittesmå leiligheter, hvor høyden under taket bare var omtrent 140 centimeter.

Les også: Svenske flytall sjokkerer: - Aldri sett noe liknende

Den svært originale, men også livsfarlige, leiligheten ligger mellom fjerde og femte etasje i bygget.

Se bildene fra innsiden av leiligheten i videoen øverst i saken.

Boligprisene nærmest doblet på fire år

Området bygget ligger i, Lower East Side på Manhattan, er et av New Yorks dyreste områder.

Siden 2015 har boligprisene i området er nærmest blitt doblet, fra 655.000 dollar, 5,9 millioner kroner, til 1,31 millioner dollar, ca 11,7 millioner norske kroner, melder Curbed.com.

Det gjør at området har gått fra 75. plass til 14.plass over de dyreste områdene i New York City.

Ekstern lenke: De dyreste boligområdene i New York City

Tapetserte taket med bobleplast

NY Post skriver at de 11 små enhetene i bolignummer 701 på 165 Henry Street var så lave at eieren til og med tapetserte taket med bobleplast, slik at beboerne ikke skulle slå seg når de stanget hodet i taket.

- Dette er som rom ut av filmen «Being John Malkovich». Det var morsomt på film, men skrekk og gru i virkeligheten, sier Ben Kallos, en kommune fullmektig på Manhattan til NY Post.

Ni personer bodde i leilighetene

Det er uklart hvor mye han tok for utleie. Det er også uklart hvor lenge utleievirksomheten har pågått, men dokumentasjon NY Post har fått tak i, viser at Jing Ya Lin kjøpte leiligheten i september 2015.

I boligen, hvor totalt ni personer bodde, hadde også et ulovlig bad.

Les også: Fem personer flyr til USA for å hente Greta Thunbergs båt

Eieren ble avslørt i forbindelse med en klage som ble ringt inn til kommunen.

Eieren ble ilagt en bot på 144.000 dollar, eller nærmere 1,3 millioner kroner, for blant annet brudd på brannforskriftene, feil ved rørsystemer, samt elektriske mangler.

Betalte 5400 kroner i måneden

I en annen leilighet i det samme bygget hadde den samme eieren gjort om stedet til ni bittesmå boligenheter. Disse mangler både lys og ventilasjon.

En av leietakerne i denne enheten forteller til New York Post at han betalte 600 dollar, nesten 5400 kroner, i måneden for å bo der. Personen, som hadde bodd i den bittelille enheten i to måneder, var usikker på hvor mange personer som hadde oppholdt seg på de ni enhetene.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange, men det er snakk om en god del.

Langs veggen utenfor denne leiligheten hadde eieren satt opp airconditionanlegget både oppe og nede ved vinduene for at enheten skulle se ut som de andre leilighetene under.

- Leietakere som bor i avkortede og vindusløse enheter som dette, utgjør en ekstrem fare for egen sikkerhet, naboers sikkerhet og brannmannskapene. Dette utgjør en fare som ikke kan tolereres i vår by, sier Andrew Rudansky, en talsmann ved DOB, den kommunale boligdepartementet, til avisen.

NY Post melder at både Xue Ping Ni, og en annen person er arrestert i forbindelse med ulovlige leiligheter i bygget.