Det var i februar at en eiendom i Einar Aas' navn ble lagt ut for salg for ikke mindre enn 70 millioner kroner.

- Det er mange i Norge som har 70 millioner kroner tilgjengelig. Spørsmålet er om de skal bruke det på en leilighet som dette. Denne kan bli solgt med en gang, eller det kan ta litt tid, men det er allerede flere aktuelle kjøpere som har vist interesse, uttalte megler Nils Nordvik til Nettavisen Økonomi.

Panoramautsikt

Toppleiligheten er på 385 kvadratmeter og har panoramautsikt over Oslo. Takterrassen er på 140 kvadratmeter og det er flere av dem (terrasser). I tillegg er det fire parkeringsplasser, tre bad og seks soverom i leiligheten.

Cirka en måned etter at leiligheten ble lagt ut for salg, kom det et bud på 40 millioner kroner. Budet ble avvist, og da skal budgiveren ha trukket seg fra prosessen.

Solgt for 67,5 millioner kroner

Nå skal altså boligen være solgt, noe Nordvik bekrefter overfor Dagens Næringsliv. Avisen sitter på informasjon om at prisen på boligen endte på 67,5 millioner kroner pluss omkostninger. Det er to og en halv million under det prisantydningen lå på.

Les også: Einar Aas selger luksusbolig: Bli med inn

- Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt og vi er veldig fornøyd med hele prosessen, men jeg vil ikke kommentere prisen, sier Nordvik til DN.

Einar Aas kjøpte i 2009 to leiligheter for 41,7 millioner kroner og slo dem sammen til dagens ene. Aas har imidlertid brukt betydelige summer på å oppgradere leilighetene.

Leiligheten på Tjuvholmen ble solgt som en del av avtalen Aas inngikk med sine kreditorer etter fjorårets havari med derivathandel i kraftmarkedet.