Ekjord beholder bevillingen

Vininmportør Ekjord AS mister ikke bevillingen. Det har Arbeids- og sosialdepartementet bestemt.

22.06.05 18:09

Ekjord AS påklaget vedtaket da Sosial- og helsedirektoratet inndro selskapets bevilling for tre måneder. Nå har Arbeids- og sosialdepartementet gitt vinimportøren medhold og opphever vedtaket om inndragning.

Stridens kjerne var et såkalt støttekjøp fra Vinmonopolet Ekjord AS foretok i april 2003. Etter påstander i media om at deler av kjøpet ble videresolgt i strid med alkoholloven, tok Sosial- og helsedirektoratet affære.

Klagebehandlingen innebærer at Ekjord AS slipper unna med en liten smekk på fingrene. For riktignok fant departementet at det trolig forelå en overtredelse av alkoholloven på grunn av manglende dokumentasjon for videresalg, men omfanget av regelbruddet sier departementet rett ut at de ikke kan fastslå fordi saken er for dårlig opplyst.

- Det er kommet fram opplysninger i saken om at det ikke er uvanlig i bransjen å selge alkoholholdig drikk uten noen form for dokumentasjon av salget. Dette gir grunn til bekymring. Departementet vil derfor be Sosial- og helsedirektoratet om å undersøke disse opplysningene nærmere, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.