Eks-Bravida-sjef risikerer kjempebot

Foto: (Scanpix)

Tidligere Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen kan trolig vente seg en kraftig bot etter at han fylte opp båten med øl, vin og brennevin under en guttetur til Shetland.

15.06.04 16:21

Pedersen og tre kamerater skal ha blitt tatt med rundt 20 liter sprit, 220 liter øl og 70 liter vin da Tollvesenet i helga slo til på kaia i Stord.

Ifølge påtaledirektivet for politiet i Rogaland ilegges 12.000-18.000 kroner i bot dersom man smulger 20-30 liter brennevin. Bøtenivået er identisk for 40-60 liter hetvin. Alle smuglervarer vil bli inndratt, opplyser politiinspektør Gro Rossehaug.

- Når vi får saken, skal vi foreta en totalvurdering og sammenlikne med rettspraksis, men det er for tidlig å si noe om denne konkrete saken før vi har fått sakens dokumenter, sier politiinspektør Rossehaug til TV 2 Nettavisen.

Kontorsjef ved Haugesund tollsted, Trygve Sjursen, sier saken vil bli anmeldt til Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt.

- Vi kommer til å foreslå en reaksjon, men det er opp til politijuristene å fastsette denne. Det er en litt spesiell sak, men ikke mer spesiell enn at slikt kommer til å skje igjen. Mange vil nok fortsatt la seg friste til å ta med for mye når de besøker Shetland med stor båt, sier Sjursen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.