*Nettavisen* Økonomi.

Ekspertene: - Boligprisene vil stige neste år

Foto: (AF Gruppen)

Fem boligeksperter er samstemte om utviklingen i boligmarkedet de nærmeste årene.

27.11.13 21:32

Mens to nye undersøkelser som kom tirsdag, slo fast at norsk økonomi er i ferd med å bremse opp, og at det vil føre til fall i boligprisene, tror tre av de fem boligekspertene at det tvert imot vil bli en svak prisvekst på boliger neste år. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

– Ingen boble som sprekker
– Fortsatt lave renter, gunstige skatter og høy innvandring gir noe mer oppgang i boligprisene, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk analyse.

Han får støtte fra seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB NOR Markets og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities.

Andreassen mener at boligprisene vil gå ned noe, men flate ut, og at inflasjonen vil bremse opp det reelle prisfallet. Aamdal avviser at det er snakk om en ny boligboble som er i ferd med å sprekke.

Mer skeptisk
De to siste ekspertene, styreleder Elisabeth Aase i Aase Byggeadministrasjon og administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren, tror begge at prisene vil falle noe, men at det vil bli bedre i 2014 enn i år, og at prisene deretter vil flate ut.

- Jeg tror vi vil få et ganske kraftig prisfall i november og desember, men jeg tror også vi vil se at markedet får ny fart på vårparten, sier Meier.

- Kan komme nye skattekutt

Til Dagbladet sier finansminister Siv Jensen (Frp) at regjeringen kan komme med nye skattekutt til våren hvis situasjonen i norsk økonomi tilsier det.

- For øyeblikket så ser situasjonen ganske normalisert ut, det er prognoser om lav ledighet, høy sysselsetting og vekst for fastlandsøkonomien neste år. Men skulle de negative forventningene for deler av Bedrifts-Norge slå til, ja, da må selvfølgelig regjeringen være beredt til å gjøre endringer og komme med tiltak, sier Siv Jensen. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.