*Nettavisen* Økonomi.

Ekspertene satser på Røkke

Denne uken er Aker blant selskapene som får tillit hos meglerhusene. Sjekk aksjetipsene her.

I løpet av den siste uken har hovedindeksen på Oslo Børs steget med nesten 2,5 prosent, og både Terra Securities og DnB NOR Markets kan melde at deres aksjeporteføljer steg mer enn referanseindeksen i perioden.

Denne uken gjøre begge meglerhusene noen små endringer i sine anbefalinger.

DnB NOR: Inn med Aker, ut med Hydro
Forrige uke ga DnB NOR Markets sin portefølje en meravkastning på 0,5 prosent i forhold til hovedindeksen på Oslo Børs. Hittil i år har meglerhusets portefølje gitt en avkastning på 10,9 prosent, mot børsens 7,9 prosent.

Denne gangen tar DnB NOR inn det Kjell Inge Røkke-dominerte selskapet Aker, ettersom meglerhuset synes rabatten mot underliggende verdier er blitt for stor.

"Etter børsnoteringen av Aker Seafoods har visibiliteten i Akers underliggende verdier blitt enda bedre. Til tross for god kursoppgang i selskapets børsnoterte eiendeler har aksjekursen i Aker ikke utviklet seg tilsvarende", skriver de i sin ukerapport.

Meglerhuset opererer med en verdi per aksje på 152 kroner, men har et kursmål på 115 kroner. For tiden ligger Aker-kursen like over 100 kroner. Det ventes gode utbyttemuligheter i selskapet, men DnB NOR Markets ser ikke for seg utbetaling før til neste år.

Ut av porteføljen forsvinner Stolt Offshore. Også Norsk Hydro får fyken på grunn av usikkerhet rundt oljeprisen, mens Statoil beholdes.

De øvrige selskapene er Fast, Schibsted, Stolt-Nielsen, Tandberg TV og Tomra.

Terra: Ut med riggene
Forrige uke steg porteføljen til Terra Securities med 0,6 prosent mer enn hovedindeksen på Oslo Børs. Tandberg TV og Orkla steg mest, mens Siem Offshore var svakest. Sistnevnte selskap sank med 1,7 prosent, mens de to andre steg med rundt fem prosent.

Totalt sett er har Terras portefølje hatt en meravkastning på 14,3 prosent hittil i år sammenliknet med hovedindeksen på Oslo Børs.

Denne uken tas riggselskapet Prosafe ut av anbefalingslisten, mens ingen nye får tillit. De øvrige selskapene i porteføljen er Orkla, Statoil, Axis-Shield, Tandberg TV, Siem Offshore og Smedvig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag