*Nettavisen* Økonomi.

Ekspertenes aksjetips

Foto: (scanpix)

Aksjeanalytikerne er sterk i troen på selskapene i sine porteføljer. Her er ukens aksjetips.

18.05.05 14:56

DnB Nor Markets gjør ingen endringer i sin aksjeportefølje. Aksjeanalytikerne der i gården har fortsatt størst tro på selskapene som allerede er med.

I forrige uke gav denne porteføljen en negativ avkastning på 0,2 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs falt i samme uke med 0,6 prosent.

Analytikerne hos DnB har fortsatt tro på Statoil og Hydro. De mener at det kan ventes høyere oljeprisanslag i tiden fremover. Når det gjelder Statoil ser analytikerne for seg at selskapet kan øke produksjonen i løpet av året, og at ny ledelse vil iverksette kostnadsbesparende tiltak. Også Terra Securities beholder Statoil-aksjen i sin portefølje.

Hydro kan på sin side bli løftet av nye spekulasjoner om deling av selskapet, og at aluminiumsprisen forventes å være sterk.

Venter nye kontrakter
Det eneste selskapet som taes inn i varmen er riggselskapet Smedvig. Selskapet blir inkludert i Terra Securities’ aksjeportefølje. Meglerhuset tror Smedvig vil flagge to eller tre nye lekteriggkontrakter i løpet av de kommende to månedene.

Onsdag meldte selskapet om kontraktsforlengelse for lekterriggen West Alliance med Shell i Malaysia. Forlengelsen er på to år fra januar 2006. Dagraten skrues samtidig fra det tidspunkt opp med syv prosent.

Tror på Hagen
Orkla har vært med i porteføljen til Terra Securities siden begynnelsen av april. Meglerhuset mener fortsatt at aksjen til Orkla i dag prises med en rabatt 20 prosent. Analytikerne mener hovedaksjonær Stein Erik Hagen snart vil ta noen grep som vil løfte aksjekursen.

Tandberg Television ble tatt inn i porteføljen til Terra 2. mai. Selskapet har slitt siden midten av mars, og har opplevd et kursfall på nærmere 25 prosent. Terras eksperter mener nå at aksjen nå er blidt så billig at den igjen er et lønnsomt investeringsobjekt.

Mener Schibsted er billig
Analytikerne hos DnB NOR Markets mener at Schibsted-aksjen er lavt priset og anbefaler kjøp av aksjen med kursmål på 175 kroner per aksje.

Ekspertene til DnB NOR Markets tror at Aftenposten vil ta igjen mye av det avisen taper på boligannonser på vekst i «stilling ledig»-annonser. I tillegg ventes det at annonseomsetningen på konsernets nettmedier vil øke betraktelig i tiden freomver.

Her er de nye porteføljene:

DnB NOR Markets: Fast, Hydro, Schibsted, Statoil, Stolt-Nielsen, Stolt Offshore, Tandberg TV og Tomra.

Terra Securities: Orkla, Statoil, Axis-Shield, ProSafe, Tandberg TV, Siem Offshore og Smedvig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag