Øverst på lønnstoppen er konsernsjef Geir Isaksen med en lønnspakke på 6,2 millioner kroner. Det melder NRK mandag morgen.

Vy mistet nok ett anbud mandag i konkurranse med det svenske SJ, i fjor tapte de anbudet om Sørlandsbanen. Kontraktene innebærer milliarder av kroner i statlige bidrag.

49 direktører med over én mill

NRK har gjennomført en kartlegging av lønnsnivået i Vy (tidligere NSB) og de andre jernbaneselskapene som staten eier direkte, og som har vært del av tidligere NSB.

Totalt 49 direktører sitter i ledelsen i selskaper som er kommet ut av gamle NSB.

17 av 49 jernbanedirektører tjener mellom 2 og 3,5 millioner kroner i året. Resten tjener mellom én og to millioner kroner. Det er flere av sjefene som får bonusordninger.

Tre ganger så mye

Toppsjefen i Vy, Geir Isaksen, har en lønnspakke som er tre ganger så stor som direktøren for Jernbanedirektoratet Kristin Slotsvik. Det var hun som denne uken avgjorde at svenske SJ skulle få tildelt «Pakke-Nord» i anbudet om norsk jernbane.

En annen overordnede for Vy-sjefen har, departementsråden i Samferdselsdepartementet, har en lønn på 1,4 millioner kroner.

Isaksen forklarer lønnen med bakgrunn fra privat næringsliv.

– Jeg kom fra et børsnotert selskap da jeg begynte i det som var NSB i 2011, og å få en konkurransedyktig lønn var forutsetningen for å begynne, sier han til NRK.

I fjor mottok konsernsjefen en bonus på 1,3 millioner kroner.