- Det tok helt av. Det kom inn tusenvis av ordre. Smack. Vi måtte kaste oss rundt for å ta det unna, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til Børsen.

Nille har vært en av butikkjedene som har vært hardest rammet av nedstengningen til regjeringen. Selv om de selger mange av de samme varene som dagligvarekjedene, må de holde Nille-butikkene stengt i de hardest rammede områdene av Norge. Til sammen er det 190 av de 344 Nille-butikkene i Norge som må holde stengt til og med 11. april.

Les også: Reagerer kraftig på nedstengingen: Store kjeder varsler massive permitteringer

Tungt

Nille og spesielt Europris er kjeder som satser veldig tungt på sesongvarer og butikkene er nå fulle av påskerelaterte produkter. Gitt at nedstengningen varer til etter påske, blir dette med andre ord varer det blir fryktelig vanskelig å bli kvitt.

For å kompensere for nedstengningen, har Nille valgt å åpne opp nettbutikken de har jobbet med i nærmere et år. Det har vist seg å være veldig lønnsomt.

- En sånn nettbutikk blir et supplement når man har så mange butikker. Men jeg antar at den etter hvert kan stå for 5 prosent av omsetningen, vi har bare vært i drift i under ei uke, sier hun til Børsen.

Les også: Full krise for norske klesbutikker: Ellevill jubel for tysk nettgigant

Nille må permittere tusen ansatte

Til Nettavisen har Hobøl uttalt at hun er oppgitt over de nye tiltakene.

- Det bor 2,1 millioner mennesker i det nedstengte området. Det berører nesten tusen ansatte som vil være permittert nå, i første omgang. Men etter hvert får dette ringvirkninger også for logistikk og hovedkontor.

Hobøl er sterkt kritisk til at tiltakene har nevneverdig effekt på smittespredningen:

- Butikkene i Oslo har vært stengt siden 22. januar uten at det har gitt noe lavere smittetrykk. Det er heller ikke varslet noen som helst støtteordninger for bedriftene for dette, selv med stenging på tre timers varsel. Det er ikke kommet noen signaler om støtte, så selv for de aller mest robuste blir dette tøft.