Prisene endres i et voldsomt tempo, og prisspriket på noen varer er enormt. Da Nettavisen sjekket priser i 13-tiden tirsdag var prisforskjellen på Nidar Marsipanpølser på mer enn 700 prosent.

Også varer som egg, lammelår, Kvikklunsj og flere varianter godteri er satt kraftig ned i pris.

5 kroner for marsipanpølser

Da Nettavisen sjekket priser hos Rema 1000 i Oslo sentrum i 13-tiden var prisen på Nidars marsipanpølser på 13,40. Da var den satt ned fra 18,90 kvelden før.

Dyrest var marsipanstengene hos Meny med 38,90, mens Oda hadde den desidert laveste prisen med 5,40.

Slik var prisene på Nidars Marsipanpølse i 13-tiden:

Kjede Pris
Oda 5,40
Kiwi 11,40
Extra 13,30
Rema 1000 13,40
Nille 34,90
Europris 34,90
Spar 37,90
Meny 38,90

Også Extra og Kiwi hadde marsipanstengene til 13,40 i 13-tiden. Men bare en time senere hadde Kiwi dumpet prisen til 5,40. Rema 1000 hadde dumpet prisen enda litt og har i skrivende stund prisen 5,30.

Meny hadde altså den høyeste prisen på marsipanpølsene.

– Nidar Marsipanpølse er i disse dager dumpet ned i pris og selges med store tap grunnet at VG holder på med en prisundersøkelse, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Hynne.

Meny var var derimot billigere på smågodt enn alle lavpris. Hos Meny var kiloprisen 99 kroner mens den var 124,00 hos alle lavpriskjedene.

Hos Kiwi treffer Nettavisen kunde Hanna Elstrøm (30), som nettopp her blitt oppmerksom på den lave prisen på Nidars Marsipanpølser.

– Det var et veldig bra tilbud. Jeg så det ikke før du sa det. Det skal jeg ta med i egget til tantebarnet mitt, sier hun og legger en pakke i kurven.

Smågodt kostet 124 kroner per kilo hos lavpriskjedene, mens Meny hadde tilbud på 99 kroner kiloen.

Rett før klokken 15 tirsdag koster 4 x 1,5 liter med solo 39,90 hos Rema 1000.

– Får vondt inni meg

Telemarksavisa besøkte Rema 1000 på Gimsøy i Skien i 11-tiden tirsdag.

– Jeg har sittet i kassa i noen timer i dag og jeg får jo litt vondt inni meg når jeg ser prisene, sier kjøpmann Jan Petter «Jappen» til Telemarksavisa.

Han sier butikken taper på noen varer, men tjener på andre.

– Målet at vi skal tjene penger på hele handlekurven, sier Steinsholt.

Han forteller at butikken satt ned flere varer mandag, men at de gjennom tirsdagen har gjort ytterligere priskutt.

Nidars påskefavoritter ble satt ned til 28,20 kroner, 12 store egg fra Prior 29,90, en sekspakke med Kvikklunsj var nede i 27,20 kroner. Lammelåret kostet 68,90 pr. kilo, påskeservietter 7,90 kroner og et lite påskeegg 6,90 kroner.

– Nå snakker jeg kun fra eget hode, men jeg har vært med såpass lenge i bransjen at jeg tillater med å påstå at tidligere var det slik at det var i høytidene at kjøpmennene tjente penger. Slik er det ikke lenger, sier Steinsholt til Telemarksavisa.

Priskrigen fortsetter

Dagligvarekjedene bekrefter at de kutter mange priser fram mot påske.

- Extra har kuttet prisen på en rekke varer som kundene kjøper mye av inn mot påske. Populære varer som appelsiner, grillpølser, Solo, Kvikk-lunsj, kaffe og lam har falt kraftig i pris den siste tiden. Mange begynner også grillsesongen i påsken, og det betyr at det er gode priser også på grillvarer, sier kjededirektør for Extra, Daniel Kyrre Pedersen.

-Vi kutter prisene på viktige varer for kundene inn i sesonger som påske. Noen eksempler på varer vi nå har kuttet prisene på er appelsiner, lammelår, Solo Super og tulipaner, sier salg- og markedsdirektør i Rema 1000, Pia Mellbye.

– Det er beinhard konkurranse mellom kjedene hver dag hele året, og det tilspisses alltid rundt høytid og sesong. Konkurransen er hard spesielt på påskemiddagen og det man trenger til skituren eller påskeegget, sier kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Arvin.

Meny opplyser at de også har påsketilbud på en rekke varer. De var billigere enn lavpriskjedene på smågodt, men setter også ned prisen på sunnere varer.

– I morgen og onsdag i påskeuka har vi dessuten 30 prosent rabatt på alle ferske grønnsaker, poteter og urter, sier kommunikasjonssjef i Meny, Nina Hynne.