*Nettavisen* Økonomi.

Ekstrem vekst for Kahoot! - 1,2 milliarder brukere

Fantomavkastning i Kahoot! for Jan Haudemann-Andersen

FANTASTISK INVESTERING: Kahoot! kan bli Jan Haudemann Andersens beste investering noensinne.

Det norske spillselskapet Kahoot! har passert godt over milliarden i antall aktive brukere.

Spillselskapet kom tirsdag morgen med foreløpige høydepunkter for fjerde kvartal i fjor. Og de vier 16 prosent vekst i antall aktive brukere fra fjerde kvartal 2018 til 2019. 1,2 milliarder spillere og brukere over hele verden deltok i over 210 millioner spill, en vekst på 22 prosent.

Antallet aktive konti i fjerde kvartal utgjorde 15,8 millioner, som er 26 prosent høyere enn for ett år siden.

Totalt oppnådde Kahoot! i fjerde kvartal i fjor 5,3 millioner dollar i inntekter, i underkant av 50 millioner norske kroner. For hele 2019 utgjorde inntektene 15,2 millioner dollar.

Opp 60 prosent

Kahoot!-aksjen har hatt en fantastisk vekst siden børsnoteringen i oktober med en kursoppgang på 60 prosent (se grafen under). Markedsverdien av selskapet ved børsslutt mandag var nesten 9 milliarder kroner.

Klikk på bildet for å forstørre. BØRSRAKETT: Kahoot!-aksjen er opp 60 prosent på tre måneder.

BØRSRAKETT: Kahoot!-aksjen er opp 60 prosent på tre måneder.

Nettavisen Økonomi skrev i desember at superinvestor Jan Haudemann-Andersen hadde passert milliarden i aksjeverdier i Kahoot!

Kjendisinvestorens investeringsselskap Datum Group eier 13,4 prosent av selskapet, 17,38 millioner aksjer. Det betyr at Haudemann-Andersen i dag har Kahoot!-verdier for 1,2 milliarder kroner og kursgevinster for rundt milliarden. Han har solgt seg noe ned etter børsnoteringen.

Kahoot! ble børsnotert i oktober i fjor. Selskapet ble den gangen priset til 5 milliarder og investorene som hadde vært med fra starten gjorde allerede da en pen gevinst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag