Salgsinntektene første seks måneder var på 50,4 milliarder kroner - en økning på 5,1 prosent sammenlignet med første halvår i 2020. Det kommer fram av kvartalsrapporten, som ble lagt fram mandag ettermiddag.

- Dette er en svært sterk vekst når man tar i betraktning at veksten i første halvår 2020 var på 15 prosent sammenlignet med 2019, skriver de i en pressemelding.

Norgesgruppen eier dagligvarekjedene Kiwi, Spar, Joker og Meny.

Driftsresultatet før skatt, renter, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) har gått ned fra første halvår i 2020 til første halvår i 2021, fra 3,468 milliarder til 3,459 milliarder kroner.

Driftsresultatet inkludert avskrivninger og nedskrivninger (EBIT) har derimot gått opp fra 2,163 i første halvår av 2020 til 2,466 milliarder kroner i første halvår i år.

Resultat etter skatt var på 1,9 milliarder kroner, som tilsvarer en resultatmargin på 3,8 prosent. Første halvår 2020 var resultat etter skatt 1,65 milliarder kroner.

Norgesgruppen skriver i pressemeldingen at første halvår av 2021 har vært preget av pandemi og uvanlig høy omsetning. Unormalt lav grensehandel og fortsatt lavere besøkstall på kafeer, restauranter og hjemmekontor, har påvirket salgsinntektene veldig.

Les også: Kjempeår for Kiwi- og Meny-eier: Økning på over én milliard kroner

Forventer omsetningsfall

- Jeg er fortsatt svært fornøyd med hvordan selskapet har taklet den krevende situasjonen gjennom pandemien og sikret trygg matforsyning, understreker konsernsjef Runar Hollevik i pressemeldingen.

Samtidig påpeker han at veksten for dagligvare allerede er i ferd med å avta. I takt med at samfunnet gjenåpnes, forventer han negativ vekst - sammenlignet med de sterke pandemitallene i fjor.

- Vi forventer at omsetningen vil falle og har forventning om fortsatt tøff konkurranse utover høsten. Derfor vil vi fokusere på fortsatt stram kostnadskontroll og gode forhandlinger med leverandørene for å kunne holde prisene til kundene våre så lave som mulig, uttaler Hollevik.

Foruten flere kjeder i dagligvarebransjen, har Norgesgruppen en betydelig eiendomsportefølje: Kaffebrenneriet, kioskkjeden Mix og engrosselskapet Asko. Gjennom Joh. Johannson Eiendom har også Johannson investert i blant annet Alna Senter og Solon Eiendom.

Mektig mann

Hovedaksjonær i Nogesgruppen er Johannson-familien, og på toppen er Johan Johannson (54). Johannson er Norges mektigste dagligvareeier, og er god for flere titalls milliarder kroner, og i 2020 var han rangert som Norges tredje rikeste av Kapital, noe Nettavisen omtalte i september.

Johannson er dagligvarebransjen kanskje aller mektigste mann, men han holder en uvanlig lav mediaprofil, spesielt sammenliknet med andre store dagligvareprofiler som Stein Erik Hagen (Rimi) og Odd og Ole Robert Reitan (Rema 1000).

Les mer om hvordan Johannson ble mangemilliardær: Han er Norges mektigste dagligvareeier. Vet du hvem han er?