«Jeg venter. Til slutt går jeg ut i gata for å se hva som skjer, og bilen er borte.»

Det skriver Elkjøp-kunde, Elin Martinsen, i et fortvilet innlegg på Facebook i går med tittelen «En Elkjøpkatatstrofe».

Én time forsinket, klokken 14 dukker sjåføren fra Elkjøp opp med kjøleskapet til Elin Martinsen på Grünerløkka i Oslo.

«Det kommer en mann med bil og han sier allerede før han er oppe av trappa, at dette kommer ikke til å gå. Jeg sa jo, jeg har hatt snekker her. Han har målt opp, det skal gå akkurat. Du er vel ikke alene? Har du ikke fått informasjon om at det er en vanskelig levering?»

Klarsignal fra kundeservice

I Facebook-posten skriver Martinsen videre at hun har betalt 5000 kroner for ekstra service og bærehjelp - helt inn på kjøkkenet, men Elkjøps sjåfør stiller opp alene - uten bærehjelp.

«Han tar frem tommestokken og måler ett sted på det gamle kjøleskapet. Jeg sier snekkeren bla bla bla. Han sier at han må gå ut i bilen, og måle det nye kjøleskapet. Jeg sier: Jeg har målene her. Han mumler og går.»

«Jeg venter. Til slutt går jeg ut i gata for å se hva som skjer, og bilen er borte.»

Martinsen blir sjokkert og ringer sjåføren opp.

«Han svarer ikke. Prøver to ganger til i løpet av en time. Han tar ikke telefonen. Ringer ikke tilbake.», skriver Martinsen, som til daglig jobber i NRK som journalist.

Grundig research

Hun skriver at i forkant hadde hun leid inn en snekker for å måle at det skulle gå å bære opp det nye kjøleskapet. Grunnen er at det flere steder er trang passasje i trappeoppgangen.

For å være på den sikre siden, tok hun kontakt med kundeservice i Elkjøp, og forklarte at passasjen var trang. Men at en fagmann hadde målt opp at det ville la seg gjøre hvis dørene på kjøleskapet ble tatt av.

Ifølge kunden ble problemstillingen detaljert forklart til kundeservice.

Martinsen ble lettet da elektronikkjeden gav klarsignal mot at hun betalte 5000 kroner for ekstra service og bæring. Gleden skulle imidlertid vise seg å være kortvarig.

Én time i telefonkø

I innlegget som har fått mer enn 70 kommentarer går det frem at hun har jobbet fra klokken 08 til 10 for å lage klar bane for bærerne fra Elkjøp.

En rekke ting er plassert i gårdsrommet.

Etter at sjåføren har stukket av, sitter Martinsen i én time i kø hos Elkjøp. Nå opplever hun å få god service. Problemet er bare at Elkjøps serviceansatte ikke har telefonnummeret til kjørekontoret, «som selvsagt er et annen firma», skriver NRK-journalisten.

«Sånn har Elkjøp valgt å ordne seg.» konkluderer hun.

Går av vakt

Den hyggelig servicearbeideren opplyser også om at han straks slutter på jobb. Fortvilet forklarer Martinsen:

«Jeg kan ikke rydde inn de to store hyllene, gassbeholderen, øks, blomsterkrukker, matter, ulltepper, grill MED MERE hvis dere plutselig kommer tilbake. Det tar tid å rydde inn, og rydde ut igjen. Og nå har det begynt å snø.», skriver hun før hun konkluderer med at snøen har gått over til å hagle ned på både møbler og inventar i gårdsrommet.

Dårlige erfaringer

I kommentarfeltet fra både andre kolleger og venner hagler det inn med dårlige kundeopplevelser med Elkjøp.

Så langt i år, gir et søk i elektroniske epostjournaler 378 treff, der Elkjøp er part. Tidligere har norsk presse omtalt at elektronikkjeden tronet statistikken av klagesaker hos Forbrukerrådet.

Av mer enn 542 kunder mener 72 prosent at kundeservicen er elendig, viser en undersøkelse på kjedens egne sider.

Elkjøp kjenner seg ikke igjen i kritikken

Kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge, Madeleine Schøyen Bergly skriver til Nettavisen at de har sjekket saken, og forstår at opplevelsen er frustrerende for kunden som ventet på nytt kjøleskap.

– Vi var informert om at det var et utfordrende sted å levere produktet på, i dette tilfellet et stort side by side-kjøleskap, men som alltid vil vi gjøre vårt beste for å etterleve ønskene som kundene våre har, sier kommunikasjonssjefen til Nettavisen.

– Da sjåføren kom til stedet, fulgte han de rutiner og retningslinjer vi har, og foretok en obligatorisk befaring på stedet for å se om det var mulig å få kjøleskapet opp og inn. Vurderingen var at dette ikke var forsvarlig eller mulig, fortsetter hun.

Schøyen Bergly understreker at betingelsene for hjemlevering, omtalt på Elkjøps nettsider, er tydelige på at varene bæres inn så lenge det er lagt til rette for dette.

Kommunikasjonssjefen mener de informerte Elin Martinsen, og at kundeservice ville ta kontakt for å finne en ny løsning.

– Vi har hatt kontakt med den aktuelle sjåføren, og vi kjenner oss ikke igjen i påstanden om hvordan besøket ble avsluttet, påpeker kommunikasjonssjefen overfor Nettavisen, og fortsetter:

– Vi har nå vært i dialog med kunden vår, for å finne en løsning som kunden vår er fornøyd med. Vi vil alltid strekke oss langt for å ha fornøyde kunder, det er tross alt kundene våre som gjør at vi alle står opp om morgenen, sier hun.

Martinsen opplyser på Facebook at hun har valgt å annullere salget med Elkjøp, og at hun fortsatt står uten kjøleskap.

Elin Martinsen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men har godkjent at Nettavisen omtaler saken, og bruker bilde av henne.