Gå til sidens hovedinnhold

Elkjøp gir de ansatte gigantbonus

De 11.000 ansatte får i overkant av 27.000 kroner i snitt fra elgiganten.

– Det har vært en enorm usikkerhet, men de ansatte har vist en enorm omstillingsevne. Mange er blitt satt til å gjøre andre oppgaver, som for eksempel kundebehandling på nett, noe de har løst på ypperlig vis, sier toppsjef i Elkjøp Nordic, Erik Sønsterud, til Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at Elkjøp deler ut 300 millioner kroner i bonus til sine 11.000 ansatte. Det betyr i overkant av 27.000 kroner per ansatt i snitt.

Les også: Egil (49) og en kvart million nordmenn får ikke feriepenger neste år: – Dønn urettferdig

Selskapet har vært gjennom en uvanlig år, som de fleste andre, der Elkjøps netthandel økte med 74 prosent i regnskapsåret.

– Vi er den klart største netthandelsaktøren i Norden uavhengig av bransje. Klikk og hent-løsningen er blitt særlig godt brukt gjennom pandemien, noe som tyder på at kundene vil ha en kombinert løsning med netthandel og fysisk handel, sier Sønsterud til DN.

Les også: Ikea Norge med gigantisk julegave til sine ansatte

Avisen skriver at netthandel er nå 30 prosent av den totale omsetningen til konsernet og konsernsjefen tror dette bare vil stige i tiden fremover.

Driftsresultatet til Elkjøp ble 1,8 milliarder kroner. Elkjøp-konsernet har hatt omsetningsvekst i 60 år og resultatvekst i fem år, ifølge DN.

Les også: Statens vegvesen gir millionbeløp i julegaver til ansatte

– Det er ikke til å legge skjul på at vi er stolte av at vi befester posisjonen som markedsleder med sammenhengende vekst over flere år, i et marked og en situasjon som har vært svært krevende, sier Sønsterud.