Gå til sidens hovedinnhold

Elkjøp korrigerer gladnyhet – bonusutbetaling var en «semantisk glipp»

Ingen bonus i vente.

Onsdag omtalte Nettavisen Elkjøps pengedryss – 300 millioner kroner i bonus til sine 11.000 ansatte, i overkant av 27.000 kroner per ansatt i snitt.

De kan likevel ikke vente spent på at lønnskontoen skal få et hopp. Bonusen er allerede utbetalt fra før av, melder E24.

«For å unngå misforståelser basert på formuleringer i pressen, så ønsker vi å presisere at det ikke kommer noen bonusutbetaling i tillegg til det hver enkelt har mottatt gjennom sin ordinære bonusordning», skriver Elkjøp-kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen i en intern melding til kjedens medarbeiderne.

Nå erkjenner elektronikkjeden at de har bidratt til å skape bonus-forvirring.

– Det kan kanskje kalles en semantisk glipp, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic til avisen.

Les også: Elin kunne ikke tro hva Elkjøps utsendte gjorde: – Katastrofe

I NTB-saken tidligere i uken uttalte Elkjøp-konsernsjef Erik G. Sønsterud følgende:

«Som en takk for den enorme innsatsen som er lagt ned, er det gledelig å kunne dele overskuddet med alle ansatte. Mer enn 300 millioner kroner deles ut i bonus til medarbeiderne i hele Norden».

– Vi burde ha sagt «har delt ut». Det hadde selvsagt vært riktigere ordvalg. Men beløpet er korrekt, og det er rekordhøyt i et regnskapsår, sier Thommesen til E24.