Gå til sidens hovedinnhold

Elkjøp må endre datarutiner

Datatilsynet gjennomførte nylige en undersøkelse hos Elkjøp Norge, der det ble avdekket at personopplysninger om de ansatte blir behandlet på en meget utilfredsstillende måte. Datatilsynet har gitt varsel om at rutinene må endres.

- De ansvarlige i Elkjøp Norge viste en generelt manglende forståelse for kravene til internkontroll av personopplysningene, sier avdelingssjef Knut B. Kaspersen i Datatilsynet i en melding.

Kaspersen forteller at Elkjøp Norge nå må etablere og dokumentere tiltak som skal sikre at personopplysningsloven ivaretas.

Elkjøp Norge har behandlet personopplysninger om de ansatte på sitt kundesenter. På denne måten skal selskapet ha oversikt over bonusavlønning og bemanningsplanlegging, i tillegg til opplæring og oppfølging av de ansatte.

Datatilsynet mener problemet er selve behandlingen av disse opplysningene, ikke at de faktisk samles inn. Virksomheten kunne blant annet ikke fremvise dokumentasjon på at de ansatte var godt nok informert om denne innsamlingen.

Rapporter om de ulike kundebehandlernes effektivitet har dessuten ligget tilgjengelig på virksomhetens system. Dermed kunne alle de ansatte gå inn og lese om hverandre.

Datatilsynet avventer nå Elkjøp Norges svar på varselet om vedtak.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger