Bitcoin har hatt en relativt svak utvikling de siste ukene etter at toppnoteringer tidligere i måneden, da kryptovalutaen nådde elleville 40.000 dollar.

Deretter falt prisen tilbake til rundt 30.000 dollar, en nedgang på 25 prosent.

Fredag morgen lå prisen på 32.010 dollar halv ti, før den plutselig skjøt opp til nær gamle høyder, med en toppnotering på 38.200 dollar en time senere.

Les også: Enormt bitcoin-fall: Investorlegende kommer med kraftig advarsel

På denne ene timen hadde altså markedsverdien på bitcoin steget fra rundt 600 milliarder dollar, til 700 milliarder dollar, en oppgang som tilsvarer elleville 850 milliarder norske kroner.

Grunnen til denne oppgangen er en eneste liten endring på Elon Musks Twitter-konto.

Tesla-sjefen, som er verdens rikeste mann, endret nemlig det såkalte bio-feltet sitt på Twitter, som vanligvis inneholder kort informasjon om konto-innehaveren, til å inneholde bare ett ord: «bitcoin».

Les også: Investorer valgte feil Signal: Musk sendte aksjen til himmels

Deretter skjøt altså prisen i været.

Akkurat hva som forårsaket det uvanlige endringen, er imidlertid usikkert, selv om endringen i hvert åpner muligheten for at verdens rikeste mann har investert eller vil investere i kryptovalutaen.

Foreløpig har det eneste han har tweetet etter bio-endringen, er det noe mystiske «In retrospect, it was inevitable», altså «sett i etterkant var det uungåelig», som muligens kan tolkes til at det var uungåelig at Musk ville gå inn i bitcoin.