NEW YORK (Nettavisen): Mangemilliardæren og Tesla-sjefen Elon Musk er svært bekymret for det intense presset på forretningsbygg, og roper også et varsku for et massivt fall i boligprisene.

Les: Hun var verd 50 milliarder – nå er nedturen komplett

– Boligprisene er de neste

– Næringseiendom smelter raskt. Boligprisene er de neste, skriver Elon Musk i en Twitter-melding på tirsdag.

Les: Millioner utestengt fra pornonettsted

Insider skriver at meldingen kommer i en tid der amerikanske investorer er bekymret for eiendomsprisene i en periode med høyere renter og strammere utlånsmarked.

Milliardlån kan bli misligholdt

Meldingen fra Elon Musk, kom i forbindelse med en uttalelse fra grunnleggeren av Craft Ventures, David Sacks, som påpekte at en stor del av kommersiell eiendomsgjelden snart forfaller.

JPMorgan har tidligere anslått at omtrent av de 450 milliarder dollar i kommersielle eiendomslån som utløper i år kan bli misligholdt. Morgan Stanley Wealth Management har også anslått at prisene på kommersielle eiendommer kan falle 40 prosent fra toppen som en følge av problemer i banksektoren.

Les: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

Elon Musk har også tidligere advart om at det kan oppstå sprekker i eiendomsmarkedene etter uro i banksektoren, skriver Insider.

På tirsdag var Tesla-aksjen på et tidspunkt opp hele fem prosent, etter at Elon Musk gjennomførte møter med Kinas utenriksminister Qin Gang. Ifølge NTB er reisen til Kina, som er verdens største marked for elbiler, Tesla-sjefens første på tre år.

Les: Flyvertinne: – Disse passasjerene hater vi aller mest

Ny Tesla-fabrikk i Kina

CNBC skriver at møtet er et tegn på at Beijing presser på for å vise at det er åpent for utenlandsk virksomhet, og Musk skal i møtet angivelig ha signalisert en ytterligere utvidelse av bilselskapets virksomhet i Kina.

Les: Dette er oljefondssjefens råd til folk som har ekstra penger

– Qin har sagt til Musk at Kina forplikter seg til å skape et bedre markedsorientert, rettsstatsbasert og internasjonalt forretningsmiljø for utenlandske selskap i landet, heter det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet.

Les: Gikk viralt med dette bildet: Nå har hun fått sparken

Musk har på sin side sagt at Tesla ikke vil svekke båndene til Kina og at selskapet vil fortsette å utvide sin virksomhet i landet.

Senest i april kunngjorde Tesla planer for en ny gigantfabrikk i Shanghai, deres andre i Kina, skriver NTB.

Les: Jostein fikk sjokk da han kjørte Teslaen sin for første gang: – Livsfarlig