Teslas aksje stuper mandag morgen, og er ned fem prosent etter en halvtimes handel.

Dette skjer etter at Elon Musk, konsernsjef og hovedaksjonær i elbilselskapet, har gjort et helt ekstremt uvanlig grep på Twitter. Tesla-sjefen, som av uklare grunner kaller seg «Lorde Edge» på plattformen, la nemlig ut en tweet om at han spurte andre Twitter-følgere til råds om han skulle selge 10 prosent av aksjene sine.

Les også: Sønnen presset pappa Dæhlie - håvet inn på Tesla-aksjer

Twitter-følgene kunne delta i en avstemning og de fleste svarte ja. Musk har lovet å følge resultatet av avstemningen, noe som dermed betyr at et stort antall Tesla-aksjer nå kommer til salg.

Musk eier 23 prosent av Tesla, som er verdt 1200 milliarder dollar, eller rundt 10.000 milliarder kroner, mer enn noe annet bilselskap i verden og gjennom historien. Hans andel har gjort Musk til verdens klart rikeste mann.

Samtidig er slike aksjesalg dårlig nytt på Tesla-aksjen, ettersom flere aksjer tilgjengelig til salgs bør vanligvis føre til lavere kurser. Enda viktigere er det nok at det generelt er et dårlig tegn når ledende ansatte i selskapet selger aksjer, siden ingen vet mer om fremtidsutsiktene til selskapet enn dem.

Børsfallet var dermed ventet og betyr at selskapet er blitt rundt 61 milliarder dollar mindre verdt.

Les også: Tesla til værs etter kjempeordre

Musk selv har tap på 14 milliarder dollar, eller 120 milliarder kroner, på børsen mandag. Den summen er høyere enn hele formuen til verdens rikeste nordmann, John Fredriksen.

Når det er sagt, er det trolig helt nødvendig at Musk selger Tesla-aksjer. Konsernsjefen, som ikke mottar annen lønn enn aksjer og opsjoner i Telsa, har en skatteregning på nærmere 15 milliarder dollar som snart må betales. Salget av 10 prosent av Tesla-aksjene hans vil gi han inntekter på i overkant av 25 milliarder.