Gå til sidens hovedinnhold

Else Kåss Furuseth har 10 millioner i banken

Den folkekjære programlederen og komikeren måtte tåle omsetningssvikt i 2020, men bevilget seg over 1 million i utbytte.

Årsregnskapet viser at inntektene i selskapet Else Kåss Furuseth AS falt fra 5,94 millioner kroner i 2019 til 4,14 millioner i fjor. Driftsresultatet i perioden var ned fra 4,2 millioner kroner til 2,56 millioner, det samme var resultatet før skatt.

Furuseth bevilget seg et utbytte for fjoråret på 1,2 millioner kroner, opp fra 1,05 millioner året i forveien. I tillegg tok hun ut 840.000 kroner i lønn. Furuseth er igjen svært forsiktig med hvordan hun plasserer pengene.

Hele 9,94 millioner kroner stod inne på en lavt forrentet bankkonto ved utgangen av fjoråret. Ingenting er plassert i aksjemarkedet, som er opp over 20 prosent siden utgangen av 2019. Egenkapitalen i selskapet er også på nesten 10 millioner kroner, altså Furuseths antatte verdier. Hun er eneeier i selskapet.

Les også: Else Kåss Furuseth tok til tårene over Gullruten-pris: – Veldig rørt

Allsidig

41-årige Elisabeth Kåss Furuseth, bedre kjent som Else Kåss Furuseth, har gjort seg bemerket både som standupkomiker, skuespiller, reporter og programleder. Furuseth har vunnet tre Gullrutepriser som beste programleder.

Hun er blant annet kjent som programleder i sitt eget talkshow Kåss til kvelds, som for tiden går på NRK. Hun har medvirket i Torsdag kveld fra Nydalen og høstet gode kritikker for sine forestillinger Kondolerer og Gratulerer.

I perioden 2011–2016 spilte hun i Kondolerer, hvor hun fortalte åpent om morens og brorens selvmord. Forestillingen ble nominert til totalt fire priser under Komiprisen 2012.

Les også: Åpner seg i podkast: - Er perioder jeg ikke kan tenke på uten å kaste opp

Ærespris

Furuseth ble i 2012 tildelt Wenche Foss' ærespris sammen med Foreningen «Vi som har et barn for lite».

I 2016 sluttet hun i TV 2 og begynte som programleder i TVNorge. Høsten 2018 var hun programleder for dokumentarserien «Else», om selvmord på TV Norge. For denne serien vant hun og programmet to priser under Gullruten 2019.

Siden 2016 har Furuseth også ledet radioprogrammet og podcasten «The Kåss Furuseths» sammen med søsteren Cecilie Ramona Kåss Furuseth.