*Nettavisen* Økonomi.

Elteks dag på børsen

Eltek opplevde en kraftig oppgang på Oslo Børs onsdag. Det var flere andre tunge selskaper som bidro til børsoppgangen, mens Statoil, Norske Skog og Aker Kværner trakk ned.

17.09.03 16:51

Etter at det ble kjent at Eltek skal kjøpe Voigt & Haeffner, steg Eltek-kursen med 6,61 prosent til 50,00 kroner onsdag. Så høy har ikke kursen vært siden april 2002. Med denne avtalen blir Eltek en av de største leverandørene av strømforsyningsløsninger til telecom-industrien i Tyskland.

Fortsetter gårsdagens oppgang

Frontline fortsetter gårsdagens oppgang, og endte med en oppgang på 0,35 prosent. Mandag fikk John Fredriksens tankimperium en skikkelig opptur etter meldinger om knapphet på tilgjengelige skip. Tirsdag ble det nye 0,3 prosent opptur, og onsdag fortsatte de gode tidene.

Tandberg er også en av tirsdagens vinnere som fortsatte å stige onsdag, med 2,06 prosent opp.

Schibsted opp

Schibsted er på vei opp igjen, etter et par dårlige børsdager. Selskapet endte opp 3,11 prosent onsdag.

Storebrand og Gjensidige NOR er blant de store selskapene som trakk børsen opp. De steg med henholdsvis 1,62 og 1,17 prosent.

Statoil ned igjen

Etter to dagers opptur, er Statoil nede igjen. Selskapet steg da børsen åpnet, men aksjekursen endte ned 0,37 prosent. Etter at avsløringene rundt Iran-avtalen begynte forrige uke, har Statoil blitt svekket med nesten 4 kroner per aksje. Aker Kværner og Tomra ligger også på taperlisten, med nedgang på henholdsvis 1,41 og 0,45 prosent.

Hovedindeksen gikk onsdag opp 0,24 prosent til 153,84 poeng.

Det er 45 selskaper på taperlisten, mens 64 gikk opp. I løpet av onsdagen ble det handlet aksjer for 2,033 milliadrer kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag