*Nettavisen* Økonomi.

Ementor-sjefen går av

Arne A. Jensen vil gå av som konsernsjef for IT-selskapet Ementor i løpet av neste år. Samtidig varsles det at selskapet vil hente mer kapital.

20.10.04 09:54

Det var på Ementors presentasjon av sine tall for tredje kvartal at Jensen slapp bomben: Han vil gå av i løpet av 2005.

Jensen har hatt en tung jobb med å snu det tidligere IT-flaggskipet Ementor. Han sier i dag at den nye lederen trolig blir en person med IT-bakgrunn.

Jensen har bakgrunn fra reklamebransjen, samt som toppsjef for TV 2 og Braathens.

Dagens kvartalstall viser at snuoperasjonen i Ementor fortsatt ikke er fullført.

Driftsinntektene falt fra 934 til 899 millioner kroner, som riktignok var noe høyere enn ventet blant aksjeanalytikerne.

Men en avsetning på hele 60 millioner i forbindelse med restrukturering i Norge, gjør at resultat før skatt blir minus 61 millioner kroner i år, mot minus 17 samme kvartal i fjor. Det opplyses at dette i hovedsak dreier seg om kostnader i forbindelse med samlokaliseringen av Ementor og Eterra, som ble gjennomført i fjor. Det varsles at det kan komme tilsvarende avsetninger i Danmark på 30-40 millioner i fjerde kvartal.

Holder man avsetningen utenom, var resultatet i tredje kvartal omtrent som ventet.

Det meldes også at Ementor planlegger å gjøre en emisjon for å hente inn ca. 200 millioner kroner. Emisjonen skal gjøres i løpet av uken. Deretter vil det bli gjort en emisjon på 100 millioner for aksjonærer som ikke ble med på den første runden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.