*Nettavisen* Økonomi.

Ementor stuper på børsen

Verdien av it-selskapet Ementor er nesten halvert etter at Oslo Børs opphevet børspausen ved 12.30-tida onsdag.

20.10.04 13:10

Ementor sendte i morgentimene onsdag ut en melding om at selskapet jobber med å hente inn rundt 300 millioner kroner fra investorene. Oslo Børs var ikke fornøyd med detaljgraden i meldingen, og innførte børspause før børsåpning klokka ti. Ementor-aksjen lå da an til å åpne kraftig ned.

Ba om større presisjon

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier at man har hatt en dialog med Ementor rundt informasjonen om emisjonen, og at det er grunnen til at handelen er stoppet.

- Hovedgrunnen har vært at de må gi en beskrivelse av hvordan de skal fastsette tegningskursen, sier Eikrem til TV 2 Nettavisen.

I den opprinnelige meldingen fra Ementor står det bare at kursen blir fastsatt etter børs i dag.

Dessuten har børsen krevd at det klargjøres at tegningen ikke begynner før tegningskursen er fastsatt, ifølge Eikrem.

«Helhetsvurdering» avgjør tegningskursen

Like før halv ett sendte Ementor følgende melding til Oslo Børs:

«Det vil bli åpnet for tegninger etter at styret etter børsslutt i dag har fastsatt og offentliggjort tegningskurs. Det vil ikke skje noen book-building. Fastsettelse av tegningskursen vil skje ut fra en helhetsvurdering, herunder hensyntatt utvikling i aksjekurs og volum den senere tid,» skriver selskapet.

Få minutter seinere ble børspausen opphevet. Den første handelen gikk til 2,44 kroner per aksje, cirka 40 prosent lavere enn gårsdagens sluttkurs. Den neste halvtimen fortsatte kursen å rase. Rundt klokka ett var den nede i 2,29 kroner, nesten 45 prosent ned i forhold til i går.

Jensen deltar

Ementor-sjef Arne A. Jensen sier til TV 2 Nettavisen onsdag at han vil delta i emisjonen. Hvor mange aksjer han har tenkt å kjøpe, vil han ikke ut med.

Jensen eier fra før 300.000 aksjer i Ementor. Markedsverdien på aksjeposten er i øyeblikket cirka 660.000 kroner.

Styrker forretningsområder

Ementor planlegger å bruke provenyet fra emisjonen til å skape en bedre finansiell plattform som skal støtte behovet for økt arbeidskapital i forbindelse med en planlagt vekst for forretningsområdene Business Solutions og Outsourcing.

Emisjonen skal etter planen gjennomføres i perioden 20. til 22. oktober. Meningen er at eksisterende aksjonærer skal kunne kjøpe aksjer tilsvarende sin eierandel i en rettet emisjon. I tillegg skal det gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon på 100 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.