Gå til sidens hovedinnhold

Emisjon i SAS denne uken

Fredagens ekstraordinære generalforsamling i SAS kommer til å vedta en milliardemisjon.

Dette skjer fordi ledelsen i selskapet ikke ville ha en åpen budrunde. Emisjonen blir på seks milliarder svenske kroner – det tilsvarer 4,7 milliarder norske. Både banker og hovedeier har allerede garantert for tegningen, skriver Finansavisen.

Det betyr at det trolig ikke blir noe statlig nedsalg i flyselskapet i denne omgangen.

– Styret har konkludert med at det beste og mest realistiske alternativet er at SAS fortsetter som et selvstendig skandinavisk selskap. Den norske regjeringen har i dag ingen planer om å endre statens eierandel i SAS, sier statssekretær Øyvind Slåke i Nærings- og handelsdepartementet til Finansavisen.

Helt siden i fjor høst har SAS vært i kontakt med Air France, KLM, Lufthansa og British Airways – uten at det kom noe bud. Men SAS ville ikke gå ut med noen offentlig budrunde på de tre nordiske landenes eierandel. Den er på 50 prosent.

- Ledelsen vil fortsatt følge med på konsolideringen av europeisk luftfart. SAS-styret har imidlertid anbefalt eierne en emisjon basert på en forretningsplan som vil gi normalavkastning over tid. Vi mener dette er den beste løsningen for våre aksjonærer, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS-konsernet til avisen.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken