I 2020 meddelte Einar Nagell-Erichsen at han skulle selge luksuseiendommen ved Borrevannet i Horten kommune. Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, ble invitert på privatomvisning av giganteiendommen. Fra eiendommen tar det ca. 40 minutter å kjøre til Torp Flyplass, og ca. en time til Oslo.

Luksuseiendommen har et totalareal på 1672,5 dekar som inneholder hovedgården, det vakre tunet med hovedbygningen og et elegant parkanlegg. I tillegg er det ca. 50 stallbokser, ridehall, 18-hulls mesterskapsgolfbane, fire tennisbaner, jordbruksareal og skog hvor man blant annet driver med troféjakt på rådyr.

- Jeg kommer til å savne den spesielle atmosfæren, rådyrjakten og muligheten til å gå ut og spille golf fra min egen hage, sa selgeren, Einar Nagell-Erichsen, til Nettavisen i juni 2020.

Les også: Selger mini-slott i Stavanger: - Kan se for meg hvordan julaften er der

Eiendommen Semb Hovedgård eies i dag av selskapet Semb Hovedgård AS. Boligen blir derfor solgt med selskapet og det er 100 prosent av aksjene i Semb Hovedgård AS som er solgt. Det er avtalt overdragelse av både eierselskapet og Borre Golfbane.

Prisantydningen lå på 95 millioner kroner. Partene har valgt å holde salgssummen konfidensiell.

- Vi er godt fornøyde med å ha kommet frem til en avtale med denne kjøperen, som vil ha en stor interesse for å ivareta Semb Hovedgård som en prakteiendom, sier Einar Nagell-Erichsen.

Eiendommen er solgt med en avtale om at den nye eieren overtar den videre forvaltningen av Semb Hovedgård. I dag brukes eiendommen til utleie av hestestaller, utleie av bane og bygninger til Borre golfbane og, boligutleie og jord- og skogbruk. Dagens bruk av eiendommen vil i stor grad videreføres. Det vil gjennomføres en snarlig overtakelse.

Hovedgården er solgt med hjelp av Landkreditt Eiendom og de forteller at eiendommen har blitt lagt godt merke til.

- Semb Hovedgård har vekket stor interesse i markedet, også internasjonalt. Samtidig er det et stort ansvar å overta og drifte en slik eiendom videre, sier eiendomsmegler Kim André Johansen i Landkreditt Eiendom.

Les også: Daniel Franck og Ulrikke Døvigen selger luksusbolig med kjempegevinst

Semb hovedgård har en spesiell fortid. Allerede på 1400-tallet finnes de første registreringene av gården. I 1825 kjøpte Jacob Sverdrup eiendommen og drev landbruksskole. Da var Semb et samlingssted for både bønder fra Borre og andre bygder. I 1916 bodde industribyggeren Sam Eyde der etter han trakk seg tilbake som generaldirektør i Norsk Hydro. Han utviklet gården for videre industrialisert gårdsbruk.

Dette er ikke første gang Nagell-Erichsen har forsøkt å selge hovedgården. Den ble først lagt ut til salgs i 2011. Da lå prisantydningen på 170 millioner kroner. Han kjøpte boligen selv i 1997 for 35 millioner og har ifølge Finansavisen investert 120 millioner kroner i eiendommen opp gjennom årene.