Flere medier skriver nå at det er svært nær en avklaring om en handelsavtale mellom Storbritannia og EU.

Les også: Brexit-forhandler gjør et siste forsøk

Klokka 8 norsk tid julaften, skal EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Storbritannias statsminister Boris Johnson i nye samtaler, hvor det er ventet at de kan komme med en endelig enighet om det avtaleforslaget som ligger på bordet, ifølge BBC.

Deretter er det varslet en pressekonferanse klokka 9 norsk tid.

Avtaleutkastet som ligger på bordet skal være på rundt 2.000 sider, og begge partene har tiden fram til 31. desember med å få den godkjent i parlamentene.

Børsene stiger

De europeiske aksjemarkedene, og verdien av pundet, stiger på julaften etter meldinger om at en brexitavtale mellom EU og Storbritannia er nært forestående.

Pundet økte med 0,5 prosent mot dollar og euro i morgenhandelen.

Samtidig økte FTSE 100-indeksen i London med 0,2 prosent i den tidlige handelen på julaften.

I Paris hadde også CAC 40-indeksen en oppgang på 0,2 prosent i morgentimene, mens handelen i Frankfurt er julestengt.

Det er knyttet stor spenning til at en mulig handelsavtale mellom Storbritannia og EU, som kan komme på formiddagen julaften.

Styreleder Ian Cheshire i den britiske storbanken Barclays sier til BBC at en avtale vil gjøre det mulig for selskaper å planlegge framtiden.

– Jeg er veldig glad for at det ser ut til at vi kan fortsette med vår viktigste handelsforhold, sier han.

Les også: EU legger fram beredskapsplaner for brexit

Enige om fiskerettigheter

Partene har forhandlet gjennom hele natten, etter at Johnson holdt et telefonmøte med flere statsråder på kvelden lille julaften. En fransk regjeringskilde opplyste samme kveld at Storbritannia har kommet med store innrømmelser knyttet til uløste temaer innen fiskeri, et av de få temaene som partene ennå ikke har klart å bli enige om.

Den danske avisen Berlingske melder at Storbritannia og EU «i prinsippet» skal være enige om fiskerettigheter.

- Fiskeriet er i prinsippet avtalt. Men det blir stadig diskutert detaljer, og det er ikke overraskende at det er litt utfordringer i siste øyeblikk, sier den irske utenriksministeren Simon Coveney til RTÉ-programmet Morning Ireland, ifølge Berlingske.