*Nettavisen* Økonomi.

En enorm mp3-skuffelse

Det er når en tester ut en mp3-spiller som SanDisk Sansa e140 at en forstår hvor gode konkurrentene har blitt.

SanDisk er trolig verdens mest anerkjente produsent av minnekort i alle former og størrelser. Etter å ha testet ut selskapets mp3-spiller, Sansa e140, fremstår det som klart og tydelig at selskapet bør holde seg til sin kjernevirksomhet - i alle fall hvis denne spilleren er representativ for mp3-satsningen til selskapet.

Kjent produsent sporer av
Sansa e140 er en enkel mp3-spiller, med relativt kjedelig design. Spilleren drives av et AAA-batteri, er utstyrt med fm-radio og har en kortleser for SD-kort, slik at du kan utvide kapasiteten på spilleren hvis det skulle være ønskelig. Sistnevnte er det eneste virkelig positive med spilleren. Andre elementer med spilleren er i grunn ikke verdt å omtale.

Sansa e140 minner på mange måter om en av pionerene i mp3-spillerverdenen, JazPiper MRV64P fra årtusenskiftet. Designet er relativt likt, og spilleren hadde i likhet med e140 en minnekortleser for å utvide kapasiteten. Brukervennligheten er omtrent like dårlig på begge to. Forskjellen er at JazPiper hadde integrert diktafon, mens Sansa har bedre overføringskapasitet og antydninger til mer moderne design.

Største skuffelse på fem år
Jeg har testet mp3-spillere i fem år, og dette er trolig den største skuffelsenen av en mp3-spiller jeg har sett. Brukervennligheten er langt fra topp, og lydkvaliteten er såpass dårlig at det kan irritere hvem som helst. For å toppe det hele er prisen ikke noe å rope hurra for.

De medfølgende øreproppene ligner veldig på de som følger med på Sony Ericssons Walkman-telefoner, men kvaliteten er ikke i nærheten av like god. Forsøker en å koble på skikkelige hodetelefoner oppdager en fort at spilleren ikke klarer å drive disse skikkelig, og bass blir et fenomen en må fantasere om.

Lite positivt å si
Spilleren har riktignok funksjoner for å lage både kraftig bass og 3D-effekt, men alt dette fører til er en lyd som er så grumsete at det blir håpløst.

SanDisk har flere modeller ute på markedet, og det kan godt hende at SanDisk generelt er gode til å lage mp3-spillere, men Sansa e140 er i så fall ikke produktet de bør bruke for å demonstrere dette. Styr unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.