NEW YORK (Nettavisen): En fremtredende venturekapitalist får nå kraftig kritikk etter at han fremstiller fedre som tar seg flere måneder pappapermisjon som tapere.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Den riktige maskuline responsen

Bakgrunnen for uttalelsen er USAs samferdselsminister Pete Buttigieg, den første åpent homofile statsråden i landet, som i sommer ble far til ei jente og en gutt.

Les også: Stortingspresidenten avviser amme-nekt

Siden august har Buttigieg vært ute i pappapermisjon, og han var nylig tilbake på jobb etter å ha tatt fri i to måneder.

Les også: Stakk fra ektemannen da hun fikk uhelbredelig kreft: - Dør etter å få sex

Men det stoppet ikke den kjente venturekapitalisten Joe Lonsdale fra å si følgende.

- En hvilken som helst mann i en viktig posisjon som tar permisjon i seks måneder, er en taper. I gamle dager fikk mannen barn og jobbet hardere for å sikre deres fremtid - det er den riktige maskuline responsen, sier Lonsdale, som er medgrunnlegger i selskapet Palantir og har en formue på rundt 3,5 milliarder norske kroner.

Les også: Raser mot ny jobb-uniform: - Det er som undertøy

- I Amerika blir du nødt til å jobbe

Lonsdale melding på Twitter var en kommentar til podkast-verten Joe Rogan, som også stiller seg kritisk til Buttigiegs pappapermisjon.

Rogan sier i sin podkast at menn ikke burde fått betalt for å ta pappapermisjon.

- Ideen om at begge foreldrene skal få betalt permisjon på samme tid, er veldig merkelig, sier Rogan.

I studio var også standup-komikeren Bridget Phetasy, som mener menn i USA bør få betalt for å ta fri sammen med barna like etter de er født.

Hun viste blant annet til sine slektninger i Tyskland, der både menn og kvinner får fødselspermisjon.

- Det er fantastisk. Ønsker du å bo i Tyskland? For i Amerika blir du nødt til å jobbe, sier Rogan i podcasten.

Les også: Joe Bidens «hemmelige innvandringsflygninger» gjør dem rasende: - Hvorfor alt hemmeligholdet?

Gjør narr av Buttigieg

En annen person som reagerer på permisjonen til Buttigieg, og som gjør direkte narr av samferdselsministeren, er den populære og kontroversielle TV-verten Tucker Carlson på Fox News. Han sier til egen kanal at Buttigieg «prøver å finne ut av hvordan han skal amme».

En av årsakene til at både Lonsdale, Rognan og Tucker Carlson går til angrep på pappapermisjonen til Buttigieg, er at han er samferdselsminister og at det for tiden er store problemer med transport og forsyningskjeden i USA, slik man også ser det flere steder i Europa.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

- Prøver å finne ut hvordan de skal amme

- Som en hvilken som helst fornuftig person har fått med seg, så øker inflasjonen fordi myndighetene har gjennomført en devaluering av den amerikanske dollaren ved å ha laget for mange av dem.

- De er som sand nå, det er ikke så mye verdt. Men likevel ser det ikke ut som Det hvite hus bekymrer seg, sier Tucker Carlson.

Les også: Avslører Playboy-legendens sex-triks: – Derfor var han alltid klar

- Pete Buttigieg har hatt permisjon fra jobben siden august etter å ha adoptert barn - fødselspermisjon kaller det det - hvor de prøver å finne ut hvordan de skal amme. Vi har foreløpig ikke fått noen tilbakemelding på hvordan det har gått.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

- Men nå er han tilbake på kontoret som samferdselsminister og han morer seg, sier han selv, ved å se på de dusinvis av containerskip som ikke greier å komme seg inn i landet, sier Tucker på Fox News.

Uttalelsene til Tucker Carlson har ifølge Daily Mail ført til massiv kritikk av den kontroversielle TV-verten, og enkelte har også anklaget ham for homofobi.

Les også: Donald Trumps niese med stikk til familien: - Definitivt den dummeste av dem alle

Biden: - Historisk

Fødselspermisjon er et hett tema i USA for tiden og har også vært en del av tiltakspakkene USAs president Joe Biden nå prøver å lime sammen rundt sine innenrikssatsninger.

Les også: Trump kommer med oppsiktsvekkende uttalelse: - Det er så grotesk

Men forslaget om betalt foreldrepermisjon og lavere priser for reseptbelagt medisin nå fullstendig fjernet, melder NTB.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Biden: Flertall for gigantisk pakke

President Joe Biden har vært i Kongressen for å sanke støtte til en nedjustert pakke for klimatiltak og sosial reform, og de varslede tiltakene skal koste 1.750 milliarder dollar.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

– Ingen fikk alt det de ville ha, heller ikke jeg, men det er det kompromiss handler om. Det er det som kalles konsensus, og det stilte jeg til valg på, uttalte Biden etter besøket i Kongressen.

Les også: Rasende Donald Trump: - Han kunne ikke blitt valgt til hundefanger engang

Videre kalte han rammeverket for reformpakken «historisk.»

– Det vil fundamentalt endre millioner av menneskers liv til det bedre. La oss få det gjort, sa presidenten.

Pakken er kraftig nedjustert i forhold til det første utkastet.

Mener han har støtte

Da Biden ankom Kongressen torsdag morgen, amerikansk tid, ble han spurt om han hadde nok støtte til å få pakken vedtatt.

– Ja, svarte presidenten, før han gikk for å møte representantene.

Biden ønsker å få en avtale på plass før han i løpet av torsdag reiser for å blant annet delta på G20-møte og klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

Håpet er å få alle demokratene i Senatet med. Partiet har det minste mulige flertall i forsamlingen, og alle partiets 50 senatorer må stemme ja for å få tiltakene godkjent.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

To skeptiske demokrater

Ingen republikanere i forsamlingen vil samarbeide med Bidens regjering, og samtlige ventes å stemme mot. På demokratisk side er særlig senator Joe Manchin fra kullstaten West Virginia skeptisk.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

– Dette er i hendene til Representantenes hus nå, sa han etter at Biden forlot Kongressen.

En annen skeptiker på demokratisk side er senator Kyrsten Sinema fra Arizona. Hun var mer optimistisk.

– Jeg ser fram til å få dette gjort, sa hun.

Inspirert av new deal

Tross store forandringer fra det opprinnelige forslaget kalles pakken den største sosialreformen på mange år. Biden har latt seg inspirere av new deal-politikken fra 1930-tallet og great society-politikken fra 1960-tallet.

Les også: Krever riksrettssak og at Biden går av: - Gud hjelpe oss

Det hvite hus mener dette er den største investeringen i klimapolitikk noensinne, og den største investeringen i helsepolitikk på minst ti år.

Likevel er det stor frustrasjon på venstresiden i Det demokratiske partiet. Mange av deres viktigste politiske prosjekter er blitt fjernet eller kraftig redusert.

Les også: Biden har landet i Roma

De har blant annet fått gjennomslag for ekstra midler til hørselshemmede i helseordningen Medicare, men derimot ikke for ekstra midler til synshemmede og tannhelse.

I tillegg til klima- og sosialpakken skal Biden prøve å få gjennom en infrastrukturpakke på nærmere 1.000 milliarder dollar neste uke.

Ifølge CNN blir det ingen avstemning i Representantenes hus om president Joe Bidens store infrastrukturpakke før helga. Dermed må også trolig klima- og sosialpakken vente. Kongressen har nå tatt helg, melder CNN.