*Nettavisen* Økonomi.

En skikkelig sleek mp3-spiller

Creative har lenge hatt noen av markedes beste mp3-spillere. Nå når de nye høyder.

01.07.05 10:14

Navnet på den nye spilleren er Zen Sleek. Om ikke navnet er det mest elegante, virker det som om Creative har valgt et navn som stemmer med virkeligheten. Endelig har de truffet spikeren på hodet når det kommer til design.

5000 sanger
Den nye spilleren er i børstet aluminium, og fremstår svært innbydende. Musikken lagres på en 20 gigabyte harddisk som gir plass til rundt 5000 mp3-filer. Spilleren har også støtte for Microsofts PlayForSure-system. Filoverføringen går raskt gjennom USB 2.0-grensesnittet, og Windows Media Player 10 brukes i utgangspunktet.

Ifølge Creative skal spilleren ha en batterikapasitet på hele 16 timer, noe som må kunne anses som svært bra for en liten harddiskbasert spiller.

Bedre enn iPod
Spilleren er både mindre og lettere enn iPod, noe som for mange vil være et viktig argument. Funksjonsmessig overgår den også sin argeste konkurrent med støtte for både FM-radio og diktafon.

De som hadde håpet på fargedisplay på spilleren vil bli skuffet. Spilleren vil i utgangspunktet kun leveres med gråtonedisplay.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.