Det melder VG.

Forslaget kommer i statsbudsjettet for 2023, men energiministeren varslet det allerede nå i forbindelse med det ekstraordinære strømmøtet som skal holdes mandag i Stortinget.

– Vi trenger en forsterkning av energimyndighetene som gjør at vi kan behandle saker raskere. Det kommer nå en betydelig forsterkning, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til avisen.

Redusere saksbehandlingstiden

Forsterkningen av energimyndighetene skal gå til å styrke bemanning og kapasitet innen saksbehandling, og innebærer mer penger til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Olje- og energidepartementet.

Flere saksbehandlere betyr raskere godkjenning av konsesjoner for nytt kraftverk, nye vindmølleparker eller søknader om å bygge ut vannkraftverk, sier han.

Les også: Venstre inviterer bedrifter til høring om strømstøtten

– Noe av det viktigste vi kan gjøre framover er å bygge ut nettet og forsterke fornybar energiproduksjon. Det er helt grunnleggende, sier Aasland.

Det er ikke bestemt hvor stor forsterkningen blir.

NHO: – Fortjener honnør

– Dette er godt nytt, og vil forhåpentligvis bety at tempoet i utbyggingen av sår tiltrengt fornybar kraft går opp og kraftprisene etter hvert ned, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) til NTB.

Hauglie beskriver strømstøtteordningen til næringslivet, som regjeringen la fram fredag, som et plaster på såret. Hun tar til orde for utbygging av mer fornybar kraft.

– Det legger nå regjeringen til rette for gjennom å styrke avdelingene i departementet og Vasskraft- og energidirektoratet, og det fortjener honnør, sier Hauglie.

(©NTB)