OPPDATERT: Søndag skrev Nettavisen at Bill Gates hadde kjøpt denne yachten, men etter publisering kom det fram opplysninger om at dette var feil. Saken er nå oppdatert, og Nettavisen beklager feilen.

Plantegningene til «Aqua» ble vist fram på Monaco Yacht Show i fjor, og søndag meldte blant annet The Telegraph at software-milliardæren Bill Gates skulle ha punget ut nærmere seks milliarder kroner for å sikre seg den futuristiske doningen. Flere andre engelske aviser hevdet det samme.

Mandag kommer dog designfirmaet bak yatchten med en kontrabeskjed: «Aqua er ikke solgt!» skriver Sinot Yatch Architecture & Design på sine nettsider.

«De siste dagene har artikler i mange ulike medier hevdet at Sinot Yacht Architecture & Design har solgt sitt konsept «Aqua», til Mr. Bill Gates. Dette stemmer ikke. (...) Sinot ønsker derfor å gjøre det helt klart at hydrogen-yatchen ikke er koblet med Mr. Gates (eller noen som representerer han) på noen som helst måte. Sinot har inget business-forhold til Mr. Gates. «Aqua»-konseptet er under utvikling og har ikke blitt solgt til Mr. Gates.»

Firmaet skriver også en oppfordring til aktuelle kunder, om at de må ta kontakt om de er interessert i den klimavennlige luksusyachten.

Les også: Arabisk prins til Oslo med en av verdens aller største og dyreste luksusyachter

Flytende hydrogen

Ifølge The Telegraph er det ventet at superyachten «Aqua» skal kunne møte bølgene i 2024. Luksusskipet skal være på 112,77 meter, ha fem forskjellige dekk, plass til 14 gjester, 31 ansatte, et gym, et yoga-studio, sminkerom, massasjestudio og badebasseng.

Og det kanskje mest spesielle: Dette vil etter all sannsynlighet bli den første hydrogen-drevne superyachten i verden.

Som sagt er kanskje det mest imponerende attributtet ved båten ikke synlig med det blotte øye. To vakuum-forseglede tanker på til sammen 28 tonn, hvor temperaturen måler -253 grader, inneholder flytende hydrogen som gir strøm til skipet.

Måten båten skal fungere på er at hydrogenet pumpes gjennom en spesiell type brenselcelle som omdanner det til elektrisitet, mens den bare slipper ut vann som kan pumpes ut i havet.

Til tross for den nye drivstoffkilden, er fartøyet i stand til å nå 17 knop og reise over 6.000 kilometer før man må fylle på igjen. Med andre ord nok til å komme seg over Atlanterhavet, fra New York til Southampton.

Les også: Milliardæren Hilde Midthjell gir bort alt hun eier