Gå til sidens hovedinnhold

Enige i strid om streikebryteri

Streikende transportarbeidere og ledelsen ved Asko Øst i Vestby ble onsdag kveld enige om at uorganiserte ikke skal utføre jobben til organiserte som er i streik.

Tidligere onsdag truet streikende transportarbeidere med fysisk blokade dersom ledelsen ved Asko ikke sluttet med å la uorganiserte gjøre jobben til dem som er i streik.

– Vi har vært i møte med ledelsen der vi ble enige om at det har vært virksomhet som ikke er i samsvar med reglene som gjelder under streik. På møtet kom vi fram til regler som skal hindre at dette skjer igjen, sier leder Bjørn Tore Aarsvold i Østfold Transportarbeiderforening til NTB.

Den ureglementerte transportvirksomheten skjedde fra natt til onsdag. I løpet av dagen skaffet streikeledelsen seg opplysninger om hva som hadde foregått.

– Vi har nå fått en oversikt over hva som har foregått, og dette er ikke bare det vi kaller moralsk streikebryteri, men uorganiserte som har utført de organisertes arbeidsoppgaver. Dette er reelt streikebryteri, sa Aarsvold til NTB onsdag ettermiddag.

Ledelsen ved Asko Øst kunne onsdag ettermiddag ikke svare på om de vil fortsette å la de uorganiserte jobbe torsdag. Administrerende direktør Petter Brovold i Asko Øst ville onsdag morgen ikke kommentere anklagene om streikebryteri, men sa at bedriften fulgte spillereglene til punkt og prikke. Men onsdag kveld var signalene fra møtet med de streikende at det nettopp hadde foregått virksomhet som ikke er i samsvar med reglene som gjelder under streik.

(NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser