Dermed er en streik som ville ha rammet store deler av oljevirksomheten i Nordsjøen, avverget.

Pilotene i Bristow Norway AS ble natt til tirsdag enige om ny tariffavtale med arbeidsgiver. Tillitsvalgt for Bristow-pilotene Johan Forsman peker på at pilotene har forhandlet fram en avtale som gir alle parter større handlingsrom.

Pilotene får en avtale på linje med frontfaget for 2020 og 2021, i tillegg til at de har bidratt med nødvendige besparelser for selskapet, opplyser Parat i en pressemelding.

– Pilotene har bidratt til innsparinger som vil gi selskapet økt konkurransekraft i årene fremover. Vi forventer at kostnadsreduksjonene, og forutsigbarheten vi nå har blitt enige om, sikrer arbeidsplassene for fremtiden. sier Forsman.

Forhandlingsleder Lars Petter Larsen i Parat er glad for at streiken er avverget.

– Bristow er lokalisert i Bergen, på Ekofisk, i Florø, Hammerfest og i Stavanger. En streik ville derfor rammet store deler av trafikken knyttet til norsk oljeproduksjon. Det unngår vi nå, etter å ha blitt enige med arbeidsgiver, sier Larsen.

Meklingsfristen for Parat og NHO luftfart gikk ut ved midnatt, og 67 piloter var omfattet av det første streikeuttaket tirsdag, ifølge Riksmekleren. Det var meldt plassoppsigelse for i alt 158 medlemmer.

(©NTB)