Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Enklere å bytte forsikringsselskap

Fra årssikftet blir det enklere å bytte forsikringsselskap. Justisminister Einar Dørum håper at lovendringen vil gi økt konkurranse i bransjen.

Fredag ble det bestemt i statsråd å endre i forsikringsloven, slik at du kan flytte forsikringer fra et forsikringsselskap til et annet i forsikringstiden.

Endringene vil tre i kraft 1. januar 2006.

- Fra årsskiftet blir det lettere for forbrukeren å skifte forsikringsselskap. Jeg håper også at dette skal føre til mer konkurranse mellom forsikringsselskapene, sier justisminister Odd Einar Dørum i en melding fredag.

På denne måten håper Dørum at du slipper å være bundet til ett enkelt selskap ved kjøp av forsikringer. Per i dag må du nemlig vente med å bytte selskap til enten den eksisterende avtalen går ut, eller ved å være dobbeltdekket en periode.

I tillegg må forsikringsselskapene fra årsskiftet opplyse om at forsikringen blir automatisk fornyet hvis ikke kundene varsler selskapet innen utløpet av avtalen. vedkommende enten vente med å bytte selskap til den eksisterende forsikringsavtalen utløper, eller velge å være dobbeltdekket en periode.

En annen viktig endring i forsikringsavtaleloven er at selskapet heretter er pliktig til å informere kunden om at forsikringen blir fornyet automatisk dersom kunden ikke varsler selskapet innen utløpet av forsikringsavtalen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!