*Nettavisen* Økonomi.

Enklere å finne rett strømleverandør

Foto: (Scanpix)

Nå har det blitt enklere å finne fram til hvem som er billigst på strøm. Konkurransetilsynet rangerer nå de beste leverandørene på fastpris og spot, i tillegg til vanlig flytende strømpris.

- Dette gjør at forbrukere får enkel og grei oversikt over alle de mest vanlige kraftprisavtalene, sier informasjonssjef Elin K. Kleven om de nye oversiktene.

De aller fleste husholdningene i Norge har holdt seg til standard variabel strøm, nå skal det altså bli enklere å få oversikt over de alternative tilbudene.

- Nå har Konkurransetilsynet utvidet oversikten og tatt med fast- og spotprisavtaler. I tillegg finner du som før standard variabel kraftpris. Dermed blir det lettere for forbrukerne å sammenligne forskjellige avtaler og leverandører, og velge det som passer best, påpeker Kleven.

Standard variabel kraftpris er den tradisjonelle kontrakten, hvor prisene følger utviklingen på Nord Pool, men vil normalt svinge mindre enn spotprisen.

Spotpriskontrakter er knyttet direkte opp mot prisutviklingen på kraftbørsen Nord Pool, og angir kun marginen kraftleverandøren får. Spotpriskontrakter vil dermed kunne variere mye over tid.

Fastpriskontrakter garanterer kunden en fast pris for perioden kontrakten gjelder, for eksempel 1 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.