*Nettavisen* Økonomi.

Equinor: En person smittet av coronaviruset i Nordsjøen

Utbyggingen av Martin Linge-feltet blir langt dyrere enn ventet, og har allerede sprukket med 17,4 milliarder kroner. Når statsbudsjettet offentliggjøres mandag er tallene trolig enda verre, ifølge Stavanger Aftenblad. På bildet: Martin Linge-plattformen.

Sykepleiere om bord følger opp alt personell på Martin Linge-feltet, og det er ikke flere om bord med symptomer på smitte, ifølge Equinor. Foto: Equinor

776 befinner seg på Martin Linge-feltet i Nordsjøen.

11.03.20 07:36

Onsdag morgen skriver Equinor i en melding at en person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på coronaviruset. Personen skal ikke være alvorlig syk.

Personen har vært isolert på lugar siden 9. mars, og Equinor har innført smitteverntiltak for offshoreinstallasjoner om bord. Oljegiganten har ikke bestemt seg for når personen skal fraktes tilbake til land.

Les også: Stavanger etterlyser krisepakker fra regjeringen: – Må sette inn mottiltak

Reiste fra Østerrike

Den smittede personen hadde vært i Østerrike før han kom til Martin Linge-feltet 4. mars. Da Østerrike ble listet som et risikoland, ble personen tatt prøver av og satt i karantene.

I meldingen skriver Equinor at aktiviteten på feltet reduseres, men at de 776 arbeiderne som er offshore blir værende på installasjonene inntil videre. Oljeselskapet vurderer videre tiltak fortløpende.

Les mer: Økonomien i full storm: Har et klart råd til alle boligeiere

Innført større distanse mellom personell

Equinor lister opp flere smitteverntiltak som allerede utføres på installasjonene: Færre møter og sosiale sammenkomster, større distanse mellom personell i kantinen, samt nedvask av utvalgte fellesområder.

Oljeselskapet har tatt prøver av to andre arbeidere som er på Martin Linge-feltet. Disse har også besøkt risikoland. Equinor har ikke fått resultatene fra disse prøvene ennå.

Equinor opplyste tirsdag at de mistenkte koronasmitte på fem installasjoner, skriver Bergens Tidende.

Det gjelder Oseberg feltsenter, Askepott på Oseberg-feltet, Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger på Martin Ling-feltet. All helikoptertrafikk til og fra disse er stanset.

– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.

Han vil ikke opplyse hvor mange personer man mistenker kan være smittet.

Les mer: Taper millioner i avbestillinger: – Håper nordmenn vil komme til coronafri sone

Les også: Norwegian kansellerer 3000 flyvninger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag