*Nettavisen* Økonomi.

Equinor, LO og NHO enige om å kutte alle utslipp fra norsk sokkel innen 2050, melder E24 og VG

Equinor, LO og NHO går sammen om et mål om en utslippsfri norsk sokkel innen 2050, ifølge VG og E24s opplysninger. Planene skal presenteres mandag.

05.01.20 21:55

Ifølge de to mediene er målet å kutte utslippene med 40 prosent innen 2030, målt mot 2005. Det innebærer et kutt fra 13,5 millioner tonn til 8,1 millioner tonn CO2.

Ifølge E24 blir kuttplanene kjent i form av to presentasjoner mandag formiddag. Den ene er med Equinor, mens den andre holdes av Konkraft-samarbeidet, der LO og NHO er store aktører.

Elektrifisering og vindturbiner

Kuttene skal blant annet komme gjennom økt elektrifisering og bruk av vindturbiner på steder en ikke får til å elektrifisere fra land.

I målsettingen brukes begrepet «netto null», ettersom det gir rom for å fortsatt ha utslipp, men å veie opp for disse med karbonfangst og -lagring.

Overfor NTB ønsker informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor søndag kveld ikke å gi noen kommentar, verken til VG og E24s informasjon eller om eventuelle presentasjoner mandag.

Hauge: – Jaggu på tide

Leder Frederic Hauge i Bellona betegner overfor E24 målsettingen som et «historisk skifte».

– Det er veldig positivt at oljeindustrien endelig skjønner at de må ta klimagrep. Det var jaggu på tide. Hvis vi ser tilbake på den gangen Statoil og Frp kjempet mot elektrifisering, så viser dette at det har skjedd en stor holdningsendring, sier Hauge.

Ifølge E24 er også Norges Rederiforbund med, noe som skal innebære at skipsfarten på norsk sokkel skal gjøre tilsvarende kutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag