SANDNES (Nettavisen.Økonomi:) Kostnadskutt er ikke noe nytt i oljegiganten Equinor. Helt siden oljeprisen begynte å rase i 2014 har kostnadskontroll vært konsernsjef Eldar Sætre og Equinor-ledelsens prioritet. Selv i tider når oljeprisen stiger, blir ikke sparekniven lagt vekk.

Milliardene har i tiltakende grad strømmet inn de siste årene, og Equinor har lovet å produsere rekordstore mengder olje og gass fremover. Men på selskapets kapitalmarkedsdag i London i februar stod Sætre ved kuttplanene: Produksjonskostnadene skal holdes på 2017-nivå, og det gjør de ikke i dag. I 2017 kostet det 4,8 dollar å produsere ett fat, mens det i Equinors årsrapport forrige uke kom fram at kostnadene har økt til 5,2 dollar per fat.

Nylig meldte Stavanger Aftenblad at Equinor-tillitsvalgte har fått beskjed om at utgiftene skal kuttes med ti prosent og at selskapet står overfor kutt verdt 4,5 milliarder kroner på norsk sokkel fremover. Eldar Sætre understreker til Nettavisen.Økonomi at Equinor nå bare følger planen de staket ut for lenge siden.

- Dette er noe vi har jobbet sammen med fagforeningene om i lang tid, egentlig, sier konsernsjefen.

Les mer: Petroleumstilsynet gransker Equinor

Ansatte bekymret

De tillitsvalgte er naturligvis urolige for hvor disse kuttene verdt 4,5 milliarder skal komme. Vil det bli færre ansatte? Vil vedlikeholdet bli dårligere, eller enda verre - utsatt? Equinor har tidligere stått fast ved at målet er en reduksjon på 150 ansatte på norsk sokkel i inneværende år, noe de ansatte har protestert mot.

Nylig sa Terje Enes, leder i fagforeningen Safe i Equinor, til Aftenbladet at foreningene fryktet det verste: At det vil komme ytterligere bemanningsreduksjoner.

- Hvor kommer kuttene til å ramme?

- Dette er ikke noe nytt i forhold til det vi har sagt tidligere. Vi kommer aldri til å gjøre noe som går på akkord med vedlikehold eller sikkerheten. Det er grundige vurderinger bak alle tiltak og endringer vi gjør. Vi foretar grundige risikovurderinger. Vi følger en rigid prosess, og vi kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe som øker risikoen, sier konsernsjef Sætre til Nettavisen.Økonomi.

- Men når kommer svaret om hvor kuttene vil ramme? Vil det komme ytterligere jobbkutt?

- Jeg kjenner ikke alle detaljene, og vet ikke når svaret kommer, sier Sætre.

- De tillitsvalgte kommer også med kritikk av samarbeidsklimaet med ledelsen - at ansatte i altfor liten grad blir tatt hensyn til. Hva tenker du om det?

- Omfanget av samarbeidet er stort, og det er mye interaksjon. Men ledelsen tar til syvende og sist beslutningen. Så kan det godt hende at det er uenighet, men det er viktig for meg at ansatte blir hørt. Noen ganger gjør man endringer, tilpasninger og tar hensyn til innspillene. Andre ganger tar man med seg innspillene, men noe annet skjer. Det betyr ikke at man ikke har blitt hørt - alle skal bli hørt. Men ikke nødvendigvis på den måten at de ansatte får det som de vil, sier konsernsjefen.

Equinor, daværende Statoil, inviterte i 2015 godt over 20.000 ansatte til å søke sluttpakke som følge av at oljeprisen raste til under 30 dollar fatet. Mellom 2012 og 2017 sluttet 5.000 ansatte.

Les mer: Tror ikke norsk sokkel vil komme tilbake på gamle høyder

Forklarer hvorfor han fortjener bonusen

På Næringsforeningen i Stavangers konferanse 'Folk 2019' ble konsernsjefen invitert til å fortelle om sin ledelsesmodell - tillit som strategi. Sætre, som fikk sin første lederjobb i Equinor for 37 år siden, fortalte at han noen ganger kikker seg tilbake, men at han først og fremst ser fremover. Konsernsjefen maler et bilde av en virkelighet der endringene skjer raskt - både digitalt og geopolitisk. Forventningene til at selskapet skal endre seg i takt med klimaendringene, digitaliseringen og en mer mangfoldig verden øker. Det er viktig for en konsernsjef med ansvar for ansatte i 40 land å ikke være redd for endring.

- Litt handler om å være forberedt og at vi skal klare å tilpasse oss. Men vi vil være mer ambisiøse. Vi skal ligge i forkant av endringene og løpe med, ikke etter. Mennesker ser ofte på endringer som noe truende. Men vi ser på det som en forretningsmulighet, sier Sætre på konferansen.

Midt i en mer komplisert og fragmentert verden, skal oljeselskapet - som stadig understreker at de er i ferd med å bli et bredt energiselskap - levere resultater. Men ikke til enhver pris, ifølge Sætre.

- Hvordan vi skaper resultatene er like viktig som resultatene vi leverer. Gode resultater varer ikke lenge dersom vi ikke tar hensyn til hvordan de blir skapt. Det handler om både det kortsiktige og det langsiktige, sier konsernsjefen.

Å skape gode resultater på en dårlig måte undergraver resultatene på lang sikt.

- Avisene skriver til stadighet om hvor stor bonus jeg og konsernledelsen får. Den handler vel så mye om hvordan vi har skapt resultatene som hvordan resultatene blir til slutt. Vi konkurrerer med de største og beste i verden, og da må vi levere på alle fronter, sier Sætre.

I 2015 fikk Sætre 14,2 millioner kroner i totale utbetalinger. I kriseåret 2016 fikk han 11,4 millioner. I 2017 og 2018 fikk han henholdsvis 15 og 16,8 millioner kroner.

Les mer: Equinor-sjefen: 16,8 millioner kroner i lønn i 2018