*Nettavisen* Økonomi.

Er du en olding?

Foto: (Scanpix)

Manpower har funnet ut hva som er grensa for å bli ansett som en «eldre arbeidstaker». Sjekk om du er en av dem.

01.07.05 08:54

Manpower har gjennomført en undersøkelse blant 2.000 ansatte og 1.000 ledere for å finne ut hvor den magiske grensa for om man er en eldre «arbeidstager» eller ikke går.

Undersøkelsen viser mange blir stemplet som «eldre arbeidstagere» allerede før de er 50 år, men gjennomsnittlig mener arbeidstakere at en person er eldre når vedkommende har fylt 56 år. Ledere mener gjennomsnittlig at en person regne som eldre når han har passert 58,5 år.

Eldre arbeidstakere verdsettes
Konsernsjef Terje Nygaard i Manpower sier hovedbildet fra undersøkelsen er at de fleste har et positivt syn på eldre arbeidstagere.

- Eldre ansatte har ikke gått ut på dato og man bør reflektere over alt det positive man får tilført arbeidsplassen ved å ansette godt voksne medarbeidere, sier Nygaard.

Ifølge Nygård karakteriserer ledere eldre arbeidstakere først og fremst som personer med lang og verdifull erfaring. Deretter representerer de stabil arbeidskraft og er viktige bidragsytere til arbeidsmiljøet.

Kvinner mer positive enn menn
Undersøkelsen viser også at kvinner er gjennomgående noe mer positive i sin karakteristikk av eldre arbeidstakere og synes også at denne gruppen har høy arbeidskapasitet. Menn tror eldre arbeidstakere ikke vil sette seg inn i nye systemer.

- De eldre arbeidstakerne legger særskilt vekt på at eldre arbeidstakere er en stabil arbeidskraft, at de bidrar til arbeidsmiljøet og at de har høy arbeidskapasitet. Yngre aldersgrupper verdsetter erfaringen, men tror samtidig at eldre arbeidstakere ikke vil sette seg inn i nye systemer og har manglende vilje til nytenkning, sier Nygaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.