*Nettavisen* Økonomi.

Espen Shampo Knutsen selger kjempevillaen

SELGER I VEST: Østkantgutten Espen Knutsen har i mange år bodd i en stor villa på Oslo vest, men den er nå til salgs for 25 millioner kroner.

SELGER I VEST: Østkantgutten Espen Knutsen har i mange år bodd i en stor villa på Oslo vest, men den er nå til salgs for 25 millioner kroner. Foto: Google Maps

Norges nest største hockeystjerne gjennom tidene selger villaen på Ullern i Oslo vest.

09.04.20 11:15

Spilleren det er snakk om, er Espen «Shampo» Knutsen (se nederst i saken). Østkantgutten kjøpte sammen med kona Fanny Jahre Abbedisvingen 7 i 2013 for 11,75 millioner kroner. Nå er den til salgs for det dobbelte.

Abbedisvingen 7 ligger ikke langt fra Ullern kirke og noen hundre meter syd for Radiumhospitalet, på andre siden av Ring 3. Villaeiendommen er opprinnelig ført opp i 1913 og er på 280 kvadratmeter, med en tomt på et drøyt mål.

Eiendommen ligger ifølge en annonse tilbaketrukket i en stille blindvei kun bestående av 14 husstander. Området er av Byantikvaren plassert på den såkalte Gule liste. Det er fire minutter å gå til trikken (Linje 13) og et snaut kvarter å gå ned til Skøyen stasjon).

Les også: Ledigheten gir boligknekk - utenkelig at det ikke skjer

Klikk på bildet for å forstørre.  

Foto: Finn.no

Omfattende rehabilitering

Boligen har ifølge annonsen gjennomgått en omfattende rehabilitering de senere årene. Bygningen går over tre plan, og eiendommen er oppgradert og drenert etter overtakelsen for snaue syv år siden.

Kjøkkenet er fra 2013, og alle våtrommene i villaen ble rehabilitert etter overtakelsen.

Les også: Økonomien i full storm - har et klart råd til alle boligeiere

Oppvarming skjer via vannbåren varme, varmekabler, vedfyring og elektrisk oppvarming. I dag er det biloppstillingplass på eiendommen, men både byantikvaren og Oslo kommune skal være positive til oppføring av en garasje ved inngangspartiet, hvor det nå står oppført en bod.

Nettavisen har ikke fått lov til å vise innvendige bilder fra boligen, ettersom Knutsen og kona ikke ønsker det.

NHL-karriere

«Shampo» (48) er for tiden sportssjef for Vålerenga Ishockey. Han er en av åtte nordmenn som har fått prøve seg i nordamerikanske National Hockey League (NHL). Her spilte han spilte tilsammen 207 kamper for klubbene Mighty Ducks of Anaheim og Columbus Blue Jackets.

I løpet av hockeykarrieren spilte Knutsen også for Vålerenga i Norge og Djurgården i den svenske eliteserien. Etter han la opp som spiller etter en nakkeskade i 2005, trente Knutsen Vålerenga fra 2006 til 2016, for deretter å bli sportssjef i samme klubb.

Kallenavnet «Shampo» skyldes at faren Erik Knutsen hadde kallenavnet «Såpa», fordi han var frisør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag