Frankrikes president Nicholas Sarkozy ledet lørdag et møte bestående av EUs «superstater» Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Italia.

Hastemøtet ble satt opp for å finne tiltak mot det økonomer mener kan bli den største økonomiske krisen siden 1930-årene.

Ved 20-tiden norsk tid lørdag var møtet slutt.

- Vi har blitt enig om at hvert medlemsland bruker sine egne metoder og virkemidler i kampen mot finanskrisen, men det skal gjøres på en koordinert måte, oppsummerte Sarkozy etter møtet.

Det er usikkert hvilke felles EU-tiltak som skal settes i verk. Ifølge BBC er ett av tiltakene at banksjefer i banker som går overende skal straffeforfølges.

Dommedagsprofetier
Dagen etter at den amerikansk redningspakken ble vedtatt fredag dominerte dommedagsprofetiene nyhetsbildet i Europa.

- Verden står på kanten av stupet , sa Frankrikes statsminister Francois Fillon i forkant av Paris-møtet ifølge BBC.

Administrerende direktør i Det internasjonale pengefondet (IMF) Dominique Strauss-Kahn sa følgende til Associated Press:

- Etter redningspakken i USA må Europa nå vise at det kan bestå denne store ildprøven. Det er avgjørende at vi viser markedene at Europas land står samlet etter prinsippet alle for en, understreket han.

I en åpen appell til verdens ledere advarer økonomer fra alle verdens om at Europa står overfor en krise som kan måle seg med de mørke 30-årene.

«Hundrevis av millioner europeere kan risikere å miste sparepengene sine og vi kan få et massivt tap av arbeidsplasser», heter det i appellen.

Krever paneuropeisk redningsplan
Økonomene mener det eneste som kan redde Europa er en koordinert redningsplan på tvers av nasjonalstater. For å forhindre lignende kriser i fremtiden mener de det er helt nødvendig med strengere regulering av finansmarkedene. Les hele appellen her.

Enda tettere samarbeid
Leder og vert for lørdagens møte i Paris, Sarkozy, sa før møtet begynte at hans mål nettopp var å bli enig om en felles europeisk slagplan.

Ifølge BBC er det ventet at Sarkozy vil følge opp med forslag om tettere og mer bindende økonomisk samarbeid i EU på neste ukes G8-møte.

Blant annet vil han at EU-landene skal bli enig om å intervenere for å redde europeiske banker.

Vil ha felles innskuddsgarantier
En anonym kilde i Paris sa til BBC at det vil også bli stilt krav om felles europeiske regler for innskuddssikkerhet i bankene. I dag er det forskjellige regler fra land til land.

Noe som ble eksemplifisert i forrige uke da Irland plutselig gikk ut og garanterte for alle bankinnskudd - uansett beløp. Det fikk briter i tusentall til å ta ut sparepengene sine for å sette dem inn i irske banker - til irritasjon for finansministre i flere land.

Skal ikke svikte
- Jeg vil at dagens møte skal gi klar beskjed om at vi ikke vil la en eneste av Europas nasjonalbanker svikte sine oppgaver på grunn av manglende likviditet, sa Storbritannias statsminister Gordon Brown ifølge Reuters.

Han forsikret om at landene til stede på møtet vil gjøre alt som er mulig for å stabilisere finansmarkedene og for å beskytte privatpersoner og næringsliv i Europa.