EU gjør norsk kjøtt dyrere

Et EU-forbud mot å bruke norsk pakkegass i ferskvareindustrien kommer til å koste norske forbrukere og kjøttprodusenter inntil 600 millioner kroner årlig.

11.02.04 07:28

EU godkjenner nemlig ikke metoden som har vært brukt av kjøttindustrien de 18 siste årene for å sikre at kjøttet holder seg ferskt i kjøledisken i 14 dager, melder Kanal 24.

Administrerende direktør Gabriella Dånmark i Kjøttindustriens fellesforening er skuffet over at EU ikke vil la industrien fortsette å bruke den særnorske pakkemetoden:

- Kjøttindustrien er skuffet over at vi ikke vant denne saken etter hard jobbing overfor Europaparlamentet og EU-kommisjonen. Dette vil påføre oss store ekstrakostnader i form av økt svinn og dyrere transport. Norge er i en spesiell situasjon fordi det er så langt fra produsent til forbruker, sier Dånmark til Kanal 24.

I motsetning til pakkegass som er tillatt i EU, har den norske gassen den evnen at den holder kjøttet ferskt og at kjøttet beholder sin naturlige farge.

Etter to år med dispensasjon for pakkemetoden er det slutt til sommeren. Da må kjøttindustrien finne andre pakkemetoder som gir dårligere holdbarhet og dyrere frakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.