*Nettavisen* Økonomi.

EU krever 860 nye millioner av Røkke

Foto: Scanpix

Kjell Inge Røkke og Aker Kværner får nok en pengesmekk. Nå kommer kravet fra EU-kommisjonen, som i januar trolig vil kreve 860 millioner tilbakebetalt.

08.01.04 09:07

Aker Kværner innhentes stadig av gamle spøkelser fra Kværner under Erik Tønseths ledelse, skriver Aftenposten.

For tiden avsluttes EUs tre år gamle granskning av milliardsubsidier til skipsverftet Warnow i Tyskland. Utfallet er trolig negativt for Aker Kværner sin del, selv om selskapet hele tiden har avvist kravet på det sterkeste.

I løpet av januar vil EU-kommisjonen kreve å få tilbake100 millioner euro, rundt 860 millioner kroner, som Aker Kværner har fått i subsidier. EU vil trolig også kreve renter, og totalbeløpet blir dermed 100 millioner euro.

- Vi blir ikke spesielt overrasket om konkurranseorganet innen EU-kommisjonen skulle foreslå en beslutning som går i mot oss. Konkurranseorganet har gjentatte ganger vært negativt innstilt overfor de tyske skipsverftene, selv om privatiseringen jo faktisk må sies å ha vært veldig vellykket. De to skipsverftene i Aker Ostsee er blant de ytterst få i Europa som kan konkurrere med verftene i Østen, sier informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker Kværner til Aftenposten.

EU-kommisjonen har tidligere besluttet at Aker Kværner skal betale et straffegebyr på 65 millioner euro, rundt 560 millioner kroner. Dette for brudd på produksjonsbegrensningene knyttet til subsidiene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.