Gå til sidens hovedinnhold

Europris kjøper Lekekassen

Kjøper majoritetsandeler i selskapet.

Mandag morgen melder Europris om at selskapet har kjøpt majoritetsandeler i Norges største online lekebutikk, Lekekassen Holding As.

Oppkjøpet kostet 501 millioner kroner og gir kjeden 67 prosent av aksjene.

Lekekassen hadde en omsetning på 545 millioner kroner i 2020 og et driftsresultat på 94 millioner kroner.

- Vi er veldig entusiastiske over å bli en majoritetseier i Norges største lekebutikk på nett. Leker er en kategori med et klart vekstpotensial for Europris, og Lekekassens produkter vil bidra til bedre kundeopplevelse i butikkene våre. Vi ser også potensialet for å utvikle bedre forbrukerrettede løsninger raskere og mer kostnadseffektivt på Lekekassens velfungerende teknologiplattform til beste for kunder over hele landet, sier konsernsjefen i Europris, Espen Eldal.

Les også: Full fest for Europris: - Veldig sterkt

Familiebedriften fra Grimstad er også fornøyde med oppkjøpet.

- Vi er stolte kjøpmenn gjennom generasjoner, men i det siste har vi vært på utkikk etter en partner som kan videreutvikle og utvide familiebedriften ytterligere. Vi har fått svært god kontakt med Europris-teamet og føler oss veldig hjemme i deres bedriftskultur, og vi ser frem til å starte samarbeidet. Når vi nå slår oss sammen med Norges største og mest vellykkede aktør innen bredt vareutvalg ser vi virkelig frem til å utvide virksomheten over hele Skandinavia, sier administrerende direktør i Lekekassen, Andreas Skalleberg.

Skalleberg forblir administrerende direktør og eier av 33 prosent av selskapet.

Les også: Stein Erik Hagen kjøper pizzakjede