Omsetningen til selskapet hadde en solid økning på 32,8 prosent, fra 1,89 milliarder kroner til 2,52 milliarder kroner.

Salget økte med 31,9 prosent i samme kvartal.

Det justerte driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) økte med 50 prosent - til 677 millioner kroner - fra samme periode i fjor.

Netto overskudd økte derimot med hele 70 prosent, fra 217 til 368 millioner kroner.

- Stolte av innsatsen

- De operasjonelle resultatene fortsatte å være sterke i fjerde kvartal. Dette resulterte i ny rekord hva gjelder omsetning og netto overskudd, skriver Europris-sjef Espen Eldal i kvartalsrapporten.

Les også: Strakstiltak i Elkjøp, Ikea, Europris og andre store kjeder: - En ting er klart viktigst

Han skriver at økt etterspørsel som følge av koronapandemien, i kombinasjon med solid merchandising, var det som bidra til den solide omsetningsøkningen.

- Europris er stolte av innsatsen som alle ansatte har gjort under Covid-19-pandemien, og er klar over det fortsatt vil være behov for ekstra innsats de neste månedene, fortsetter han.

- Europris har styrket sin posisjon i 2020, skriver Eldal.

- Eksepsjonelt

Også under presentasjonen av kvartalsrapporten, skryter han av hvordan ansatte har stått på under pandemien.

- Miljøet i Europris er eksepsjonelt og noe du ikke kan kopiere, sier han.

Det er ingen tvil om at det går godt for selskapet, og det viser også tallene for hele 2020. Omsetningen økte nemlig med 28,5 prosent i fjor. EBITDA økte med 54 prosent til 1,75 milliarder kroner.

Den finansielle posisjonen ved utgangen av året var god, og kontantbeholdningen og tilgjengelige kreditter var på 1,92 milliarder kroner.

Mens mange har hatt hjemmekontor og vært mer hjemme enn normalt det siste året, har mer enn 2000 butikkansatte i Europris håndtert totalt 36 millioner kunder i 2020.

Det trekker Eldal fram under presentasjonen av kvartalsrapporten torsdag morgen. Han påpeker også at det ikke har vært noen påviste smittetilfeller blant ansatte og kunder.

Les også: Her knuser Bent Høie dagligvaredrømmen til Europris