Gå til sidens hovedinnhold

«Exit»-leilighet solgt for 26 millioner

En klassisk Frogner-leilighet ble brukt som ungkarsleilighet i den mye omtalte serien «Exit». Nå er leiligheten solgt, men til under prisantydningen.

Leiligheten ligger i dyre og eksklusive Oscars gate bak Slottet, parallelt med Parkveien. Den er på 170 kvadratmeter og ligger i 3. etasje.

Selger er restaurantutvikler, kunsthandler og gallerist Einar Jone Rønning. Han kjøpte seg inn i mai 2014 inn i kona Siv Eline Pettersens leilighet for 2,37 millioner. Ifølge E24 kjøpte hun leiligheten i 1998 for 3,7 millioner kroner.

Exit følger gjennom to serier hver på åtte episoder fire menn i finansbransjen. Flere av scenene skal være bygget på intervjuer med finansmenn.

Les også: Slik er Exit-husene i virkeligheten

I en av episodene truer Jon Øigardens karakter en prostituert til å putte en golfpeg i munnen, for deretter å gjøre et noe spesielt golfslag på en fest. Denne scenen ble blant annet spilt inn i denne leiligheten (se hovedbildet).

«Exit»-leiligheten fikk ny eier denne uken. Megler Tommy Friestad i Boa Eiendom er imidlertid sparsommelig med detaljene i salget overfor Nettavisen.

Alle er fornøyde

- Det jeg kan si, er at partene er veldig fornøyde med både prosessen og resultatet, og da er også jeg fornøyd. Men de ønsker ikke mer publisitet om salget, sier Friestad til Nettavisen Økonomi.

Nettavisen kan derfor ikke vise de innvendige bildene av leiligheten. Kjøperen er foreløpig ukjent, men det skal ikke være en offentlig kjent person.

DNB Eiendom hadde opprinnelig oppdraget med å selge leiligheten. Den hadde for ett år siden en prisantydning på 32 millioner kroner, som ingen bet på.

Prisen ble i januar i år satt ned til 29 millioner, men salgssummen ble etter det Nettavisen erfarer på 26 millioner kroner. Med på kjøpet følger både innbo og kunst.

I «Exit» ble leiligheten brukt som ungkarsrede for de fire hovedkarakterene, der de blant annet møttes for å komme vekk fra familien og for å feste. Flere av scenene inneholder grafiske bilder av sex og narkotikabruk, og bidro til en sjokk-faktor for norsk seere da TV-serien ble vist på NRK.

Les også: Boligtoppen har aldri sett noe liknende: - Vekst på 43 prosent

2,5 år

Men interiøret er ikke helt A4, ettersom det er brukt rosa som veggfarge i deler av leiligheten. Den nye eieren overtar en leilighet som de forrige eierne har brukt lang tid på å få som de vil.

Totalrenoveringen er blitt gjennomført med hjelp av Snøhetta-arkitektene Heidi Pettersvold Nygaard og Andreas Joyce Nygaard.

– Oppussingen tok to og et halvt år. Vanligvis bruker man jo kanskje tre måneder på noe sånt, men resultatet hadde aldri blitt sånn hvis vi hadde brukt så lite tid. Mye av det vi kostet på oss var å behandle leiligheten med respekt – vi ville bygge en moderne leilighet uten å ødelegge for mye av det gamle, uttalte Rønning til E24 for ett år siden.

Leiligheten ligger altså i en av de mest klassiske Frogner-gatene, ærverdige Oscars gate, mellom Riddervolds plass og Meltzers gate. Gården er ført opp i 1915, mens mange av gårdene i nærområdet er oppført på begynnelsen av 1900-tallet.

Det er det seneste halvannet året solgt to andre dyre leiligheter i den samme gården. De gikk for henholdsvis 16 millioner kroner og 17,6 millioner.

Les også: Supermodellen forteller om virkelighetens Exit: – Sjeiken tilbød meg millioner for Dubai-tur

Stor tomteverdi

Friestad mener leiligheten har en fantastisk beliggenhet med ettermiddagssol, og den ligger i en stille og rolig og enveiskjørt gate. I samme gate finner vi blant ambassader, som gjør at tomteverdien av gården er stor,

Det er ikke egen garasjeplass for leiligheten, men Friestad sier det er to biloppstillingsplasser i bakgården etter prinsippet «først til mølla».

Den forrige oppdragsgiveren DNB Eiendom skrøt uhemmet av salgsobjektet da de hadde oppdraget i fjor.

Internasjonal interesse

– Denne leiligheten har skapt stor interesse, også internasjonalt, uttalte eiendomsmeglerfullmektig Anders Kløvning i DNB Eiendom Ullern i april i fjor til DNB Eiendoms hjemmesider. Kløvning hadde sammen med meglerkollega André Ekeland ansvaret for å selge boligen

- Det er på mange måter et kunstverk i seg selv, utviklet med hjelp av grundig håndverk, spennende løsninger, luksuriøse materialvalg og noen av landets fremste arkitekter, skrøt eiendomsfullmektigen.

Leiligheten har ifølge DNB vært å se i New York Magazine og Die Welt am Sonntag. Den har også prydet forsiden til coffee table-boka Rockett St. George Extraordinary Interiors in Colour.