Gå til sidens hovedinnhold

Expert-salg gir gevinst på 18 millioner

Geir Drangsland selger seg nå ut av Expert etter intens krangel med toppledelsen. Salget gir en gevinst på 18 millioner kroner. Drangsland synes det er utrolig at det går an å tjene så mye på et selskap med en ledelse som han mener er "inkompetent".

I oktober fikk Experts toppsjef Trygve Holtskog og styret med seg aksjonærene på å lempe ut storaksjonær Drangsland av styret. Drangsland ble så kastet, etter beskyldninger om uduglighet fra begge parter, skriver Dagens Næringsliv.

Drangsland har vært Expert-aksjonær via selskapet Måneskinn, og dette selskapet kvittet mandag seg med Expert-aksjer til en verdi av over 53 millioner kroner. Salget vil gi en bokført gevinst på 18 millioner kroner.

Etter det avisen erfarer er det Rasmussen Gruppen i Kristiansand som er kjøper.

Til tross for den solide gevinsten, er ikke Drangsland mildere stemt mot Experts styre og toppledelse.

- Expert er et selskap som er preget av et eierløst styre som er i lomma på en ledelse som jeg mener er totalt inkompetent. Dette er et børsnotert selskap som ikke opplyser til markedet hvordan den virkelige ståa er. Det er et overlønnsomt grossistledd og elendig lønnsomhet på butikksiden, er blant karakteristikkene Drangsland gir til Dagens Næringsliv.

Expert-ledelsen vil ikke diskutere saken med Drangsland, men er fornøyde med at han er ute av selskapet.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre