*Nettavisen* Økonomi.

Ezazi slo tilbake

Den bedrageritiltalte psykiateren Sharok Ezazi hevdet i Oslo tingrett at aktoratet forsøker å villede retten ved å knytte ham til restaurantdrift.

14.09.04 13:46

- Jeg har bare vært aksjonær i restauranten. Døgnet har bare 24 timer, hvordan skulle jeg få tid til å engasjere meg i restaurantdrift, spurte Ezazi retorisk henvendt til retten.

I rettsmøtet mandag viste aktor, statsadvokat Siw Morrow, til at Ezazi har vært involvert i restaurantdrift i Oslo, Fredrikstad og Sarpsborg.

Og hun gikk langt i å antyde at Ezazi hadde skrevet legeerklæringer som ga grunnlag for sykemeldinger og uføretrygd til personer som jobbet i disse restaurantselskapene.

I retten tirsdag sa Ezazi at ett av restaurantselskapene han er blitt knyttet til, ble stiftet i 2004, fem måneder etter at han ble varetektsfengslet og satt i fengsel.

Blant politibeslagene hos Ezazi er det funnet en CV (curriculum vitae) fra 2001 der det står at Ezazi er tungt inne i restaurantbransjen, og at han hadde planer for ytterligere engasjement i bransjen.

Ezazi forklarte at han ikke helt husket formålet med denne CV-en. Den var i hvert fall ikke undertegnet av ham, og var ikke sendt til noen.

Han forklarte CV-en med drømmer han hadde hatt i 2001 som ikke ble realisert. I de siste årene har han ikke vært inne i restaurantbransjen.

- Jeg ble frarådet å engasjere meg i denne bransjen av mine advokater på grunn av de problemene det kunne skape, sa Ezazi i retten.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.